06 nov. 2012 | 14:00

Windows RT ocupa la fel de mult spatiu ca si Windows 8

ACTUALITATE
Windows RT ocupa la fel de mult spatiu ca si Windows 8

Un detaliu pe care prea putini au fost curiosi sa-l intrebe a ajuns sa fie dezvaluit recent. Foarte multi dintre cei care si-au luat o tableta cu Windows RT de 32GB credeau ca vor fi linistiti multi timp de acum inainte pe partea de spatiu, realitatea este insa alta.

microsoft surface windows RT

Intr-un interviu recent realizat vis-a-vis de Windows RT, Microsoft Surface si lansarile recente ale gigantului, un reprezentant al companiei americane a raspuns la o intrebare foarte arzatoare legata de proaspat lansata tableta. Cat ocupa noul Windows din fiecare noua tableta? Plecand de la un sistem in care noul iOS 6 ocupa dintr-un iPad cu Retina Display aproximativ 1,8 GB, cei mai multi s-ar fi asteptat ca Windows-ul ,,fara abilitatea de a rula aplicatii de Windows “ sa ocupe o dimensiune similara. Din pacate, noul Windows RT, un sistem de operare pentru dispozitve cu arhitectura ARM ce au functionalitate limitata cand vine vorba de aplicatii, ocupa 16 GB. Ati citit corect! Pe baza acestei noi informatii, jumatate din spatiul unei tablete de 32 GB este este ocupat de sistemul de operar.In teorie Microsoft se poate apara de acuzatiile pornite de la informatiile de mai sus prin faptul ca fiecare tableta suporta extinderea spatiului de stocare printr-un micro SD sau stick USB. Aici vedem intr-adevar importanta posibilitatii de extindere a memoriei unui dispozitiv de acest gen.

Acest lucru ne face sa ne intrebam care sunt totusi diferentele intre Windows RT si Windows 8 instalate pe aceste dispozitive.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele