07 mai 2012 | 11:00

Cu ce update-uri mai iese Adobe – Flash Player 11.3 si AIR 3.3

ACTUALITATE
Cu ce update-uri mai iese Adobe - Flash Player 11.3 si AIR 3.3

adobe-flash-11-3-beta

Chiar daca speculatii legate de viitorul sumbru al platformei Flash s-au inmultit in ultima perioada, Adobe se pare ca are suficient de multa incredere atat in Flash, cat si in AIR pentru a lucra in permanenta la actualizari.

Ultimele doua versiuni pentru cele doua unelte sunt Flash Player 11.3 si AIR 3.3. Ajunse momentan la a treia versiune beta, este corect sa afirmam ca functiile prezente in aceste iteratii cu siguranta isi vor gasi drumul si catre versiunile finale ale aplicatiilor. Cu optimizari legate de latenta partii audio a standardul NetStream, Adobe Flash 11,3 ar trebui sa micsoreze lag-ul si cand vine vorba de jocurile online create in popularul format Flash.

Noul beta vine si cu suport pentru control complet din tastatura pentru aplicatiile care ruleaza pe tot ecranul. Daca sunteti posesor de Mac, de la aceasta versiune vor fi suportate actualizarile in fundal. Pentru utilizatorii de Firefox a fost implementat un nou mod de rulare a animatiilor si scripturilor de orice fel scrise in Flash – Protected Mode ar trebui sa previna compromiterea unui sistem cu Windows Vista, 7 sau mai nou.

AIR 3.3 beta imbunatateste partea de aplicatii dezvoltate pentru iOS cu ajutorul acestei platforme. Este eficientizata partea rularii in fundal a aplicatiilor AIR pe platforma celor de la Apple, iar noul beta ajuta un pic mai mult dezvoltatorii pentru a-si face debugging la aplicatii. Nici macar nu veti mai avea nevoie de un dispozitiv fizic pentru a testa noile creatii.

Pentru dezvoltatorii care folosesc AIR pentru aplicatii optimizate pentru Android 4.0, versiunea 3.3 vine cu suport pentru interactiunea cu stylusuri.

Chiar daca nu vorbim de versiunile finale ale Flash si AIR, le puteti experimenta in acest stadiu beta folosind aceste urmatoarele linkuri:

blogs.adobe.com/adobe-flash-player-11-3

blogs.adobe.com/adobe-air-3-3

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele