12 apr. 2023 | 12:42

Zonele în care va ploua de Paşte. Românii de aici nu vor putea petrece sărbătorile pascale în aer liber

Vremea Meteo
Zonele în care va ploua de Paşte. Românii de aici nu vor putea petrece sărbătorile pascale în aer liber
Atenționările de Cod Galben emise de ANM

În anii trecuți, în perioada sărbătorilor pascale, vremea ținea cu cei care voiau să iasă la un picnic, sau să-și petreacă câteva zile în minivcanța de Paște. Din păcate, anul acesta, ANM anunță care sunt zonele în care va ploua de Paşte.

Atenționările de Cod Galben emise de ANM

La finalul acestei săptămâni toți creștinii ortodocși sărbătoresc Învierea Domnului, iar din 14 și până în 17 aprilie se vor afla într-o minivacanță. Dar, până atunci, zilele care preced Învierea, sunt reci și cu avertizări de cod calben emis de ANM în cursul acestei dimineți.

Din păcate, ANM anunță, încă de ieri, ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului în Dobrogea și sud-estul Munteniei, iar codul este valabil până astăzi, la ora 15:00:

„În Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp. Pe parcursul zilei de marți (11 aprilie), vântul va avea intensificări cu viteze de 55…70 km/h.

Marți, intensificări temporare ale vântului vor fi și în sudul Moldovei și local în Muntenia, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi viteze de 70…80 km/h.”, spune ANM în avertizarea emisă.

Vezi și: O nouă minivacanţă pentru români. Când vor sta acasă patru zile la rând

Astăzi a fost actualizată această avertizare și pentru alte trei județe, Județul Olt, Dolj și Mehedinţi, unde sunt anunțate „intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 55…65 km/h.”, conform noii prognoze ANM.

ANM specifică zonele în care va ploua de Paşte

Pentru următoarele zile, inclusiv în ziua de Paște, duminică 16 aprilie, ANM spune că voom avea parte de precipitații, iar cantitățile vor fi ceva mai însemnate. În același timp, meteorologii români au specificat și care sunt zonele în care va ploua de Paşte:

„Ploile sunt de scurtă durată, nu în cantități însemnate cantitativ, așa cum se întâmplă în prezent și pe parcursul zilei de mâine, când vorbim de o avertizare meteorologică de cod galben, cel puțin pentru zona de est, sud-est a țării, acolo unde ne așteptăm ca precipitațiile să depășească local 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat peste 25 de litri pe metru pătrat, și să vorbim și de intensificare ale vântului”, precizează Elena Mateescu, director ANM, conform Antena 3.

Temperaturile nu trec de 21 de grade

Din punct de vedere termic, în aceste zile ANM spune că se va ajunge la cel mult 20-21 de grade, iar valori ceva mai ridicate se vor înregistra în București și în vestul țării.

În ceea ce privește ziua de joi, 13 aprilie, prognoza ANM anunță valori termice scăzute între 12 și maxim 21 de grade, iar în București va ploua și valorile termice nu trec de 19 grade celsius.

Pentru ziua de vineri ANM anunță o relativă creștere a temperaturilor la 23 de grade în teritoriu și cel mult 22 de grade în Capitală.

Parteneri
A murit unul dintre milionarii României. Omul l-a adus pe Bush la București
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Ghiță Ciobanul, de la celebritate la faliment. A dat vina pe sistem, care nu respectă producătorii adevărați
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Se confiscă și iei amendă. N-ai voie să strângi așa ceva în propria curte. Poliţia face razii
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Varianta prin care PENSIILE MICI CRESC! Bucura-Oprescu a GĂSIT SOLUȚIA
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș acasă când plecat pe Drumul Zeilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro