Zilele perfecte din luna iunie în care trebuie să plantezi cartofii, de fapt. Așa vei avea cea mai bună recoltă

de: Ioana Bucur
15 06. 2023

Este unul dintre cele mai consumate alimente la noi în țară, fiind inclus în meniul de zi cu zi al românilor de generații întregi. Cei care își doresc să îl planteze în propria grădină trebuie să țină cont de un sfat de aur respectat de legumicultori. Află, din rândurile de mai jos, care sunt zilele perfecte din luna iunie în care trebuie să plantezi cartofii, de fapt. Așa vei avea cea mai bună recoltă.

Cum te asiguri că vei avea o recoltă bogată

În ultimii ani, în condițiile în care prețurile alimentelor au crescut, iar oamenii nu mai sunt convinși că fructele și legumele din comerț nu au fost tratate cu diferite substanțe care să le grăbească dezvoltarea, tot mai mulți români care locuiesc la casă au început să dedice un colț al grădinii cultivării produselor pe care să le pună pe masă pentru familie și prieteni.

Cartoful este, fără doar și poate, unul dintre cele mai consumate legume la noi în țară. Se găsește ușor, este ieftin și poate fi inclus într-o multitudine de preparate.

Cartofii sunt și ușor de cultivat, dacă ținem cont de câteva sfaturi de aur recomandate de legumicultori. Primii pași ce ne asigură o recoltă bună sunt momentul din an în care îi plantăm și tipul de sol în care vor crește.

Te-ar putea interesa și: Care sunt cei mai sănătoşi cartofi, de fapt. Cei albi sau cei roz?

Care sunt zilele perfecte din luna iunie în care trebuie să plantezi cartofii

Este recomandat pământul lutos și nisipos, dar bogat în substanțe nutritive – îmbogățit cu compost sau bălegar de grajd putrezit, dar nu în stare proaspătă. Dacă solul este pietros, tuberculul se va dezvolta cu dificultate și nu va avea o formă regulată. Se recomandă să fie cultivat în locuri în care au crescut ridichii, castraveți sau alte legume crucifere.

Dacă sunt puși pe un teren pe care au fost plantate roșii, vinete, ardei sau o altă generație de cartofi, recolta nu va fi bogată. Această plantă are nevoie de lumină naturală, expunerea directă la soare fiind recomandată.

Un alt detaliu de care trebuie să ținem cont este când punem răsadurile în pământ. Potrivit specialiștilor, zilele perfecte din luna iunie în care trebuie să plantezi cartofii sunt cele din intervalul 20-30 iunie.

Te-ar putea interesa și: A pus drojdie în tigaia în care a prăjit cartofii. Ce s-a întâmplat apoi, vei face și tu asta de fiecare dată