Zilele din an în care se nasc cei mai mulți copii. Care sunt și cele mai rare perioade

de: Ștefan R. Apostol
08 06. 2023

Indiferent de când apare pe lume, un copil este o binecuvântare pentru orice familie. Dar, deși ar putea părea ciudat, cercetătorii au descoperit care sunt zilele din an în care se nasc cei mai mulți copii, precum și care sunt și cele mai rare perioade. Așa că, citește mai departe și află detaliile.

Care sunt zilele din an în care se nasc cei mai mulți copii

Dacă v-ați întrebat vreodată cât de comună este ziua fiecăruia dintre noi de naștere, nu mai căutați. O hartă termică împărtășită online arată că mai multe persoane se nasc în septembrie și iulie, în timp ce cele mai rare zile de naștere sunt în noiembrie, decembrie și ianuarie.

S-a constatat că zilele de 12, 18, 25 și 26 septembrie, care sunt toate la aproximativ nouă luni după sezonul de vacanță, sunt cele mai frecvente zile de naștere. Poate că nu este surprinzător faptul că în preajma Crăciunului este una dintre cele mai puțin probabile zile de naștere, alături de ziua de Anul Nou.

Vezi și: Motivul pentru care o mamă trebuie să schimbe numele copilului urgent. Semnificaţia prenumelui sperie oamenii!

Dar unele care ar putea șoca oamenii sunt 4 iulie și sfârșitul lunii noiembrie. Se crede în general că zilele de naștere populare din septembrie se datorează vremii reci experimentate în timpul iernii precedente, care a încurajat mai multe persoane să stea în casă.

Data de 9 septembrie este cea mai frecventă în acest set de date, iar 19 septembrie este pe locul al doilea. În urma unei perioade obișnuite de gestație, mulți dintre acești copii ar fi fost concepuți, teoretic, pe 17 și 27 decembrie. Harta (vezi galeria) arată, de asemenea, că sărbătorile legale, inclusiv Ajunul Crăciunului, ziua de Crăciun, ziua de Anul Nou și 4 iulie, sunt zilele cele mai puțin probabile pentru nașteri.

Se poate induce deliberat nașterea?

Dacă nu știați, majoritatea spitalelor publice din America refuză să programeze cezariană în zilele de sărbători naționale, cu excepția urgențelor, în timp ce multe spitale private vor organiza mai puține. S-a crezut mult timp că unii medici pot induce în mod deliberat o sarcină pentru ca nașterea să aibă loc într-o zi mai convenabilă. Ziua de 13 a fiecărei luni suferă, de asemenea, de o lipsă de zile de naștere. În acest caz, superstiția ar putea fi de vină.

Vezi și: Numele de fată cel mai folosit în România. Părinţii iubesc acest prenume

Oamenii de știință au stabilit și care sunt cele mai bune momente și luni în care să faci sex dacă îți dorești un copil. Cuplurile care încearcă să aibă un copil ar trebui să facă sex înainte de ora 7:30 în diminețile de primăvară dacă vor să rămână însărcinate, sugerează cercetările.

Oamenii de știință de la Spitalul Universitar din Zurich susțin că spermatozoizii au propriul lor ceas intern de 24 de ore, care este cel mai puternic la primele ore ale dimineții.

Lunile martie, aprilie și mai, cele mai bune pentru copii

Cercetătorii elvețieni au descoperit, de asemenea, că sperma are cea mai sănătoasă dimensiune și formă pentru a fertiliza un ovul în lunile martie, aprilie și mai. Experții au analizat mostre de spermă de la 7.068 de bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani care urmau un tratament de fertilitate. Probele au fost verificate încrucișat pentru concentrația de spermatozoizi, numărul total de spermatozoizi, motilitatea progresivă și morfologia normală. Autorul principal, Dr. Brigitte Leeners, a declarat:

„Calitatea materialului seminal masculin variază atât în funcție de ritmul circadian, cât și de cel circadian. Colectarea de material seminal la primele ore ale dimineții, unde calitatea materialului seminal a fost cea mai ridicată, poate fi folosită pentru a îmbunătăți fertilitatea naturală. Cu toate acestea, escoperirile ar putea fi folosite și pentru a crește șansele de a concepe prin tratamente de fertilitate.”, spune Dr. Brigitte Leeners.

Vezi și: Se golește țara, iar copiii nu se mai nasc în România. Măsura urgentă pe care ar trebui să o luăm, până nu ajungem la doar 14 milioane

Materialul seminal colectat în lunile de primăvară martie, aprilie și mai a avut cea mai mare concentrație de spermatozoizi. S-au observat scăderi semnificative în timpul verii. În timp ce probele colectate dimineața devreme, înainte de ora 7;30, au prezentat cele mai ridicate niveluri de concentrație și o morfologie normală.