Zile de concediu în plus pentru nefumători: cât de eficientă este o nouă măsură

Zile de concediu în plus pentru nefumători: cât de eficientă este o nouă măsură

Un patron a decis să-și recompenseze angajații nefumători prin zile de concediu în plus, față de cele oferite de lege. Astfel, spune el, nu va penaliza fumătorii.

În mod previzibil, o persoană fumătoare, pe parcursul unei zile, ia câteva pauze de fumat. În mod uzual, acelea nu durează mai mult de câteva minute. Când tragi însă linie la final de săptămână sau la final de lună, vorbim de ore de muncă pierdute, în timp ce un angajat nefumător generează bani pentru patron. Să interzici fumatul complet ar fi o încălcare a drepturilor angajaților, dar asta nu înseamnă însă că nu poți recompensa nefumătorii.

don bryden

O soluție interesantă pentru a încuraja oamenii să se lase de fumat a fost găsită de Don Bryden, un fumător și directorul general al unei agenții de recrutare din Marea Britanie, conform BBC. Bărbatul din imaginea de mai sus își răsplătește angajații cu zile libere în plus dacă fac efortul să nu fumeze în timpul zilei de muncă. Nu contează dacă sunt sau nu fumători în general. Toți cei care fac un efort să nu ia o pauză de țigări vor fi recompensați cu zile în plus de concediu față de cele oferite de statul britanic.

Măsura a fost introdusă de compania KCJ Training and Employment Solutions, din Swindon, Marea Britanie. Directorul a menționat că s-a gândit mult la o astfel de soluție care să nu penalizeze la niciun nivel fumătorii, ci doar să încurajeze nefumătorii. În opinia sa, zilele în plus de concediu pentru cei care nu fumează la locul de muncă nu reprezintă o măsură discriminatorie față de cineva. În același timp, Bryden speră că ideea sa va reuși să convingă un număr important de nefumători să se lase de acest obicei dăunător pentru sănătatea lor și a celor din jur.

”În timp ce fumătorii sunt în pauză de țigară, nefumătorii lucrează.”, a explicat directorul KCJ Training and Employment SOlutions când a introdus noua regulă.

Urmăriți Playtech.ro și pe