Zi neagră în lumea fotbalului. S-a stins din viață fostul selecționer al Angliei. Sven-Goran Eriksson avea 76 de ani

de: Violeta Badea
26 08. 2024

Lumea fotbalului este în doliu după ce Sven-Goran Eriksson, fostul selecționer al Angliei, a pierdut lupta cu o boală nemilioasă. Regretatul tehnician, care a antrenat generația de aur a fotbalului englez, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani, înconjurat de cei dragi, în locuința sa din Värmland, Suedia.

Sven-Goran Eriksson a încetat din viaţă la vârsta de 76 de ani

Sven-Goran Eriksson a încetat din viață la vârsta de 76 de ani. El a marcat o pagină importantă în istoria fotbalului atunci când, în 2001, a devenit primul manager străin al echipei naționale a Angliei.

Suedezul a preluat conducerea într-un moment de mari așteptări, având sub comanda sa jucători de talie mondială precum David Beckham, Steven Gerrard, Wayne Rooney și Frank Lampard.

Sven-Goran Eriksson a fost omul care a încercat să valorifice potențialul acestei ”generații de aur”, conducând Anglia la două turnee finale de Cupă Mondială și un Campionat European.

De-a lungul carierei sale, regretatul tehnician a antrenat cluburi de prestigiu din Europa, printre care Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria și Lazio. La ultima menționată, el a avut una dintre cele mai de succes perioade ale sale, câștigând atât Serie A, cât și Cupa UEFA în anii ’90.

Ultimul capitol al vieții, marcat de suferință

La începutul anului 2023, Sven-Goran Eriksson a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, o boală incurabilă care i-a schimbat dramatic viața.

Medicii i-au dat un prognostic sumbru, oferindu-i doar un an de trăit. În fața acestei realități, antrenorul a decis să-și petreacă ultimele momente alături de familie, departe de ochii publicului, în casa sa din Värmland.

”Sven-Goran Eriksson a decedat. După o boală lungă, SGE a murit în cursul dimineții acasă, înconjurat de familie,” a transmis familia sa printr-o declarație emoționantă, confirmată de Sky News.

În februarie 2023, din cauza problemelor de sănătate, Sven-Goran Eriksson a renunțat la funcția de director sportiv al clubului suedez Karlstad, semn că boala avansa rapid.

Citește și Doliu în fotbalul românesc. A murit fostul selecționer al Naționalei. Christoph Daum avea 70 de ani!

Un mesaj de adio copleșitor

Cu doar câteva zile înainte de a se stinge, antrenorul a transmis un mesaj de adio emoționant în cadrul unui documentar intitulat ”Sven”, care reflectă viața și cariera sa.

”Am avut o viață bună… Sperăm că la sfârșit oamenii vor spune, ‘Da, a fost un om bun’. Să nu vă pară rău, zâmbiți. Mulțumesc pentru tot, antrenori, jucători, fani, a fost fantastic.

Ai grijă de tine și ai grijă de viața ta. Și trăiește-o. La revedere!”, a spus fostul antrenor cu o sinceritate și o căldură care au atins inimile tuturor.

Sven-Goran Eriksson va rămâne în memoria iubitorilor de fotbal ca un om care a contribuit semnificativ la sportul rege, lăsând în urmă o moștenire impresionantă și o viață dedicată pasiunii sale.

Citește și Fotbalist mort într-un tragic accident. Curg mesajele de condoleanțe pentru Alberto Năzare!