Ce se întâmplă cu X Factor: Antena Group a explicat situația

Ce se întâmplă cu X Factor: Antena Group a explicat situația

Antena Group are X Factor ca rival pentru Vocea României, show al Pro TV. Pe 28 februarie a apărut informația că show-ul ar fi anulat. Compania a explicat ce se va întâmpla.


ACTUALIZARE 1 martie

Antena Group a precizat, în urma informațiilor conform cărora show-ul X Factor ar fi anulat, că deţine în continuare licenţa pentru formatul X Factor. Totodată, a afirmat că va continua producerea acestui show de divertisment.

„Antena Group îsi rezervă dreptul de a comunica programarea acestui format în grila postului, în conformitate cu strategia trustului”, a mai comunicat compania.


Informațiile inițiale despre X Factor și posibila lui anulare

Reprezentanții Antena 1 susțin, însă, că încă dețin drepturile pentru realizarea showului în România, dar că încă nu s-a stabilit dacă emisiunea va continua.

„Postul Antena 1 a precizat pentru Paginademedia.ro că deține în continuare contractul pentru show, dar că nu se poate spune dacă emisiunea va mai continua cu un nou sezon în acest an. Din informațiile noastre, X Factor nu va avea un nou sezon.”
Pagina de media

Bilanțul X Factor în România: șapte ani, opt sezoane, nouă jurați și numeroase încercări de a învinge showul concurent de la Pro TV, Vocea României.

X Factor – Lupta cu Pro TV: când te bat și reluările de filme difuzate de postul concurent

Paginademedia.ro trece în revistă istoria tumultoasă a emisiunii. Juriul s-a schimbat de patru ori de la lansare până în ultimul sezon.

Emisiunea a avut nouă jurați: Paula Seling, Adrian Sână, Mihai Morar, Dan Bittman, Cheloo, Delia, Ștefan Bănică, Horia Brenciu și Carla’s Dreams. Însă, Delia a fost cel mai longeviv jurat, cu șapte sezoane din opt.

„Deși se afla în concurență directă cu Vocea României, de fiecare dată, X Factor era depășită de Pro TV. De multe ori, de filme difuzate și reluate: numai Curierul Jason Statham i-a bătut de câteva ori.”
Pagina de media

Show-ul a avut două perechi de prezentatori: Răzvan și Dani – șapte sezoane, respectiv Mihai Bendeac și Vlad Drăgulin – un sezon.

De-a lungul celor șapte ani, X Factor a fost difuzată în diferite zile ale săptămânii: vinerea, apoi duminica, marțea și, din nou, vinerea.

„Din opt sezoane de X Factor, doar patru și jumătate au fost în competiție directă cu Vocea României. Prima confruntare directă a fost în toamna lui 2014. A continuat în 2015, 2016 și 2017. În 2018, emisiunea s-a mutat duminica, apoi marțea și, în final, s-a întors vinerea, la bătaie cu Vocea României.”
Pagina de media

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI