Wizz Air și Ryanair schimbă politica de bagaje. Cât vei plăti de acum

Wizz Air și Ryanair schimbă politica de bagaje. Cât vei plăti de acum

Politica de bagaje de la Wizz Air și de la Ryanair se schimbă în curând, iar așa cum te-ai aștepta, modificările nu sunt în favoarea călătorilor.

Fiecare companie aeriană cu care ai ocazia să zbori are o politică de bagaje diferită. Cele mai mari diferențe vin din specificul companiei, dacă ai de-a face cu una low cost sau nu.

Wizz Air și Ryanair sunt destul de populare prin prisma prețurilor foarte mici pe care le practică, dar situația nu va mai fi aceeași pentru mult timp. Începând cu 1 noiembrie, politica de bagaje a celor două companii se schimbă. Iată cum:

Noua politică de bagaje la Wizz Air

Începând cu data de 1 noiembrie, dacă zbori cu Wizz Air, vei putea aduce gratuit la bord un bagaj de mână, cu dimensiuni de până la 40 x 30 x 20 de centimetri, pe care trebuie să îl așezi sub scaunul din fața ta.

Dacă ai Wizz Priority, vei putea aduce un troller suplimentar, cu dimensiuni maxime de 55 x 40 x 23 de centimetri.

Wizz Air introduce și un nou tip de bagaj de cală. Acesta are o greutate maximă de 10 kilograme și vine în completarea opțiunilor de 20 kg și de 35 kg.

Momentan, poți transporta gratuit un bagaj de cală de cel mult 10 kilograme.

Politica de bagaje de la Ryanair începând cu 1 noiembrie

La Ryanair, dacă nu ai prioritate, vei putea transporta un bagaj de mână mic, gratuit, începând cu 1 noiembrie. Momentan poți transporta și un troller în mod gratuit.

Bagajul cel mare era înregistrat la poartă și apoi ajungea la cală. Din această cauză, au ajuns și până la 120 de bagaje gratuite la poartă, iar asta ducea la întârzieri pentru cele 25 de minute de returnare a aparatului de zbor, conform reprezentanților Ryanair.

Dacă ai prioritate la îmbarcare, vei putea în continuare să transporți două bagaje de mână gratuite, un bagaj cu roți de cel mult 10 kilograme și un bagaj mic.

Dacă nu ai prioritate dar vrei să transporți al doilea bagaj, poți cumpăra un bagaj înregistrat. Costă cel mult 8 euro la momentul rezervării. Acesta trebuie înregistrat la ghișeul de check-in de predare bagaje din aeroport.

Dacă ai bagaj înregistrat poți trece de la un bagaj de 20 kg / 25 de euro, la un bagaj mai ieftin de 10 kg / 8 euro.

Conform celor de la Ryanair, 60% dintre clienți nu vor fi afectați de schimbarea politicii pentru bagaje. 30% dintre pasageri deja folosesc îmbarcarea prioritară, iar 30% călătoresc deja doar cu un bagaj mic gratuit de mână.