Cum o să fie vremea în weekend și la câte grade te poți aștepta în București

Cum o să fie vremea în weekend și la câte grade te poți aștepta în București

Agenția Națională de Meteorologie a furnizat informații despre cum va fi vremea în weekend. Dacă îți planificai o călătorie, trebuie să știi.

Informațiile ANM despre vremea din weekend aduc vești mai bune ca niciodată pentru acest an. Astfel, vremea va fi deosebit de caldă vineri, pe 8 martie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi posibil descărcări electrice, mai ales seară, în Maramureş, local în Crişana, izolat în Transilvania. E posibil să se întâmple la fel şi în nordul Banatului şi al Moldovei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, dar pe arii restrânse şi în regiunile vestice şi estice. Vremea va aduce temperaturi maxime, în general, între 12 şi 22 de grade. Vor fi chiar până la 24 de grade la Giurgiu și Călărași. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţa.

Ca o medie națională, vremea de acum va aduce o temperatură maximă medie de 17 grade Celsius. Cea minimă va fi de 3-5 grade Celsiu. Temperaturile minime pentru vineri sunt între 1 și 9 grade.

Vremea din București o să aibă o temperatură maximă de circa 20 de grade Celsius. Cea minimă va fi de 5-7 grade.

Ce se va întâmpla cu vremea în weekend

Sâmbătă, 9 martie, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte și în sud, centru și nord-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 și 20 de grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -1 și 9 grade. În Capitală, temperatura maximă va fi de 19-20 de grade Celsius, perfect pentru ieșiri în oraș. O să fie și o temperatură minimă de 6-7 grade.

Vremea, duminică, va aduce înnorări în majoritatea zonelor și mai ales în a doua parte a intervalului va ploua, local în vestul, centrul și nordul țării și pe arii mai restrânse în rest.

La munte vor fi precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 10 și 18 grade, iar cele minime între 1 și 9 grade, mai scăzute în depresiuni.

La București, temperatura maximă va fi de 18-19 grade Celsius, cu una minimă de 4-6 grade. Deși temperatura va fi în scădere față de ziua anterioară, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată.