18 feb. 2022 | 14:42

Vremea până pe 15 martie. Ce temperaturi vom avea, lucrurile se schimbă brusc

Vremea Meteo
Vremea până pe 15 martie. Ce temperaturi vom avea, lucrurile se schimbă brusc
Prognoza meteo ANM: cum va fi vremea până pe 15 martie?

Meteorologii au emis prognoza meteo până pe 15 martie. Cum va fi vremea în prima jumătate din prima lună de primăvară? Ne așteaptă temperaturi departe de normalul perioadei. Regimul pluviometric va fi local deficitar în toate regiunile, mai ales în cele sudice. Ce detalii mai oferă specialiștii despre vremea din noul sezon? Iată mai multe informații!

Cum va fi vremea până pe 15 martie: lucrurile se schimbă brusc

Prognoza meteo lunară arată că în viitorul foarte apropiat vom avea temperaturi peste normalul perioadei. Vremea de Mărțișor arată fantastic, iar regimul pluviometric va fi local deficitar în toate regiunile, mai ales în partea de sud a teritoriului. Valorile termice vor fi mai ridicate în prima jumătate a lunii martie, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

28 februarie – 7 martie: temperaturile medii se vor situa peste cele normale perioadei în regiunile extracarpatice și în vest și nord-vestul extrem al țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, în special în sud-vest.

7 – 15 martie: temperatura media a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale intervalului menționat în regiunile din estul teritoriului, iar în rest vor fi în general apropiate de mediile climatologice. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în cele centrale. Cantitățile de precipitații estimate vor fi apropiate de mediile climatologice perioadei în toată țara.

Avertizările specialiștilor

Meteorologii vin cu noi avertizări pentru azi, 18 februarie. Aceștia indică un cod galben de vând și un cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1.700 de metri.

Cod Galben: Interval de valabilitate: 18 februarie, ora 02 – 18 februarie, ora 20. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, viscol la altitudini mari. Zone afectate: zona de munte. În intervalul menționat în Carpații Meridionali și Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari în special în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută. Notă: intensificări ale vântului vor fi local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h.

Cod Portocaliu: Interval de valabilitate: 18 februarie, ora 02 – 18 februarie, ora 11. Fenomene și zone vizate: viscol puternic la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură. În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. (Sursa: meteoromânia.ro)

Parteneri
Cum atragi banii în viața ta. Cât ești de norocos în funcție de data nașterii
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „Pe barosăneală, așa cum îi plăcea ei!”
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Kim Kardashian, senzația serii la Gala Met 2024! Rochia despre care vorbește tot internetul / FOTO
Unica.ro
Putin, palat de 1 miliard. Imagini uluitoare din casa dictatorului
EVZ.ro
Luna Nouă în Taur, astăzi, 7 mai 2024, ora 23:22 . Semnele zodiacale care vor străluci în această perioadă
Spynews
Ungaria NU vrea să renunțe. Alianța care o scoate definitiv din Europa
Capital.ro
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
EXCLUSIV. ANAF recunoaște! Cum PLĂTEȘTI mai PUȚIN pentru unele ALIMENTE.
Mediaflux
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro