Vremea la început de Martie: ploi în mai multe regiuni, ninsoare la munte. Temperaturile pentru fiecare regiune

Vremea la început de Martie: ploi în mai multe regiuni, ninsoare la munte. Temperaturile pentru fiecare regiune
În martie mai sunt posibile ninsori în zonele montane, mai ales în intervalul 1-10. Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

Vremea în martie și prognoza meteo nu sună prea bine pentru prima lună de primăvară. Temperaturile vor fluctua destul de mult.. Ploi abundente în toată țara și ninsori la munte – așa va fi vremea în luna martie, potrivit prognozei prezentate de Administraţia Naţională de Meteorologie până pe 10 martie.

Vremea în Banat și Crișana. Când va ploua?

După o ușoară încălzire a vremii, 2 martie aduce temperaturi mai mici cu aproximativ 4 grade. Apoi, e așteptată o nouă încălzire. Până în 5 martie, maximele pot ajunge în Banat și la 16 grade. Cel mai frig va fi în primele zile ale lunii martie, cu temperaturi nocturne de -5 grade, dar care pot crește spre plus 4 grade în apropierea datei de 10 martie. În primele zece zile ale lunii sunt posibile precipitații aproape zilnic.

În Crișana, după încălzirea din 1 martie, weekendul 2-3 martie va consemna scăderi ale temperaturilor cu 3-4 grade. Apoi, temperaturile vor crește spre 15 grade, cu minime nocturne între 0 şi 4 grade. Ploi sunt posibile în Crișana mai ales pe 2 și 5 martie.

Maxima în Muntenia: 14 grade

După ce s-au atins și 12-14 grade pe 1 martie, în zilele de 2 şi 3 martie media ar urma să scadă la 9 grade. Apoi e așteptat un nou val de încălzire, cu maxime cuprinse între 13 şi 16 grade. Noaptea, temperaturile minime vor fi curprinse între -3 şi 3 grade. Precipitații sunt așteptate în intervalul 6 – 10 martie.

Vreme rece în Transilvania

Dacă la 1 martie se înregistrau 9-10 grade în Transilvania, în următoarea zi se va răci cu aproximativ 4 grade, apoi se va încălzi din nou. În data de 5 martie media maximelor termice va fi de 13 grade. În zilele următoare nu vor mai fi variaţii semnificative. Minimele din timpul nopții vor începe să urce, de la -11 grade spre 0 grade pe măsură ce ne apropiem de 10 martie. Ploi slabe, trecătoare sunt posibile în fiecare zi.

Vreme schimbătoare în Maramureș

Până în data de 5 martie valorile termice vor fi în general în creştere, iar media maximelor va avea variaţii între 4 şi 10 grade şi a minimelor între -7 şi 0 grade. Ulterior, temperaturile nu vor mai avea variaţii importante, media maximelor situându-se în jurul a 12 grade, iar cea a minimelor va fi de 1…2 grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi în creştere după data de 28 februarie.    11 grade pe litoral   Media temperaturilor maxime va fi de 5…6 grade până pe 27 februarie, apoi va creşte în intervalul 28.02-01.03 până la 10…11 grade. Va urma o scădere, spre valori de 6…7 grade, în zilele de 2 şi 3 martie. În a două săptămână, valorile termice diurne vor fi, în general, mai ridicate decât cele specifice perioadei, maximele lor fiind cuprinse, în medie, între 10 şi 13 grade. Pe parcursul celor 2 săptămâni, media temperaturilor minime se va situa între 0 şi 5 grade, exceptând nopţile din 26 februarie şi 29 februarie, care vor avea o medie în jur de -2 grade. Vor fi precipitaţii slabe în intervalele 26-27 februarie şi 2-3 martie, dar local şi în unele zilele ale intervalului 4-10 martie.

La munte va ninge

De la -2 grade – plus 3 grade înregistrate la 1 martie, temperaturile vor crește treptat până la 2 – 5 grade. Media temperaturilor minime va fi permanent sub pragul de îngheţ, cu valori de la -7 la -3 grade până pe 3 martie. În săptămâna 4 – 10 martie, tendinţa va fi de uşoară creştere, cu medii ale temperaturilor minime între -5 şi -1 grad. Se vor semnala precipitaţii în general slabe, mai ales ninsori, în intervalele 26-27 februarie şi 1-3 martie, dar local şi în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.