Vremea în weekend. Care este starea meteo și ce anunță ANM pentru ultima zi de vară și prima zi de toamnă

Vremea în weekend. Care este starea meteo și ce anunță ANM pentru ultima zi de vară și prima zi de toamnă
Începutul toamnei calendaristice aduce vreme caldă, cu temperaturi caniculare în unele regiuni

Vremea în weekend rămâne în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării, dar sunt așteptate și precipitații sub formă de ploi abundente și descărcări electrice. Ultima zi de vară calendaristică aduce vreme bună în anumite regiuni pentru cei care vor o mică vacanță pe ultima sută de metri înainte de intrarea în toamnă. ANM are vești bune și anunță că întreaga lună septembrie va aduce vreme caldă.

Vremea în weekend: vara intră în prelungiri, toamna se lasă așteptată

Vremea în weekend. Care este starea meteo și ce anunță ANM pentru ultima zi de vară și prima zi de toamnă
Toamna se lasă așteptată

Spre bucuria celor mai mulți dintre noi, vom avea o toamnă destul de târzie, astfel că ne vom putea bucura și în luna septembrie de vreme cald.

Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea treptat în toate regiunile din țară. Abia din a doua săptămână a lunii septembrie sunt așteptate schimbări ale vremii. E o veste bună pentru cei care și-au planificat deja vacanța în prima lună a toamnei.

Vremea în weekend: temperaturile caniculare încă mai persistă în unele regiuni

Sâmbătă, 31 august, vremea va fi caldă, cu temperaturi care vor depăși 34 de grade Celsius, mai ales în Oltenia și Muntenia. Doar izolat, după-amiaza, îndeosebi în zonele montane şi în regiunile nordice, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade pe litoral şi 35 de grade în sud-vestul extrem al ţării, iar cele minime se vor situa între 9 şi 22 de grade.

Vremea va fi caldă și duminică, 1 septembrie, în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil şi numai izolat, mai ales la munte, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 34 de grade, iar cele minime se vor situa între 6 şi 21 de grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI