Vremea de Paște 2022 în România. Schimbări majore, anunțul meteorologilor

Vremea de Paște 2022 în România. Schimbări majore, anunțul meteorologilor
ANM anunță schimbări de temperaturi în săptămâna următoare

Astăzi este Duminica Floriilor și, din păate, plouă în aproape toată țara. Mai avem puțin până la marea sărbătoarea Sfintelor Paști, iar ANM anunță schimbări ale vremii în următoarea perioadă. Deși nu va fi ca astăzi, dar există toși posibilitatea să mai apară precipitații și schimbări de temperatură.

ANM anunță schimbări de temperaturi în săptămâna următoare

Astăzi de Duminica Floriilor avem parte de vreme rece și precipitații, în aproape toată țara. Dar nu trebuie să ne pierdem optimismul, având în vedere că meteorologii ANM anunță schimbăr în bine ale vremii. Prezentă în studioul Antena 3, directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat cum va fi vremea în următoarea perioadă și în ziua de Sfintele Paști.

„Dacă mâine, de Florii, vorbim de o vreme deosebil de rece, veștile sunt bune pentru că, începând de miercuri, de la jumătatea săptămânii viitoare, vorbim de temperaturi, de la o zi la alta, în creștere, de 17-19 grade, inclusiv duminică, în sărbătoarea Sfintelor Paști, să consemnăm valori de 19-20 de grade în regiunile extra-carpatice”, a precizat Elena Mateescu, la Antena 3.

Plouă în toată țara în următoarele 48 de ore

Aseară a fost emisă o atenționare din partea ANM de precipitații abundente pentru următoarele 48 de ore. Cu alte cuvinte, atât azi, cât și mâine, 18 aprilie, în mai toată țara va ploua abundent. Atenționarea este valabilă pentru întreg teritoriul țării, mai spune ANM.

„Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică ce vizează în mod deosebit intensificări ale vântului, precipitaţii în toate zonele, răcire accentuată şi transformarea precipitaţiilor în ninsoare în zonele montane.

Sub influenţa unui front atmosferic rece, vremea se va schimba semnificativ în toate zonele, vor apărea precipitaţiilor, sub formă de ploaie în zonele joase de relief. Precipitaţiilor vor acumula şi cantităţi mai însemnate, în sudul şi sud-estul teritoriului. Vom avea şi fenomene specifice instabilităţii atmosferice, iar temperaturile vor marca o scădere semnificativă, astăzi, în jumătatea de nord a ţării, iar mâine în toate regiunile, astfel că vremea va deveni deosebit de rece”, spun meteorologii ANM.

În afară de precipitații, cel puțin în zona montană, chiar dacă suntem în aprilie, temperaturile vor fi scăzute, și va exista posiblitatea de ninsori pe crestele înalte. Conform informațiilor ANM, se va depune un strat consistent de zăpadă, ira pe creste bântul va bate cu viteze de până la 65-70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada. Pentru ziua de mâine, din punct de vedere termic, se vor menține cam aceleași valori ca cele de astăzi, 17 aprilie.