Vremea de 1 Iunie 2023. Unde va ploua. Prognoza meteo pentru România de Ziua Copilului

de: Stan Nicu
25 05. 2023

Românii care au copii își doresc ca de ziua acestora să aibă o vreme numai bună de petrecut în aer liber pentru diverse activități. Așadar, cum va fi vremea de 1 Iunie 2023. Unde va ploua. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru România de Ziua Copilului.

Prognoza meteo ANM pentru Ziua Copilului. Unde plouă de 1 iunie 2023

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de 1 iunie 2023, cunoscută și ca Ziua Copilului.

Conform experților ANM, minivacanța de 1 iunie vine cu temperaturi normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de 1 iunie2023, în București

Însă, din nefericire, nu vom avea parte de o zi cu prea mult soare în București, pentru că se anuntă ploi ușoare cu temperaturi maxime de 24 de grade Celsius și temperaturi minime de 14 grade Celsius.

De asemenea, conform ANM, cantitățile de precipitații vor avea valori normale pentruperioada în care ne aflăm. În plus, vântul va sufla slab cu rafale sporadice.

Vremea ține cu cei mici de ziua lor

În general, condițiile meteo din ziua de 1 iunie vor fi favorabile pentru activități familiale. Conform prognozei, pe timpul serii, temperaturile vor scădea ușor, în timp ce cerul va fi mai mult noros.

În data de 1 iunie, vremea va fi predominant însorită la malul mării, cu temperaturi maxime de până la 28 de grade Celsius și minime în jurul valorii de 18 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM de 1 iunie 2023, pe Litoral

Pe Litoral, în prima zi de vară oficial,  vântul va sufla slab până la moderat, cu rafale de până la 30 de kilometri pe oră dinspre sud.

Probabilitatea de furtuni și descărcări electrice este de 0%, iar probabilitatea de ploi nu depășește 3%. În plus, noprii au 23% șansă să se facă văzuți pe cer.

Ploia nu se arată pe Litoral

Spre seară, temperaturile scad până la 18 grade Celsius, însă se vor simți de 17 grade Celsius. De asemenea, vântul va sufla slab, până la moderat, cu rafale de până la 22 de kilometri la oră dintre vest, sud-vest.

Probabiliatatea de precipitații este de numai 7%, iar cea de furtuni însoțite de descărcări electrice este de 0%. Pentru cei care și-a propus să prindă răsăritul sau apusul la malul mării trebuie să știe că soarele apare pe cer la 05:25 și va apune la 20:42.

Prognoza meteo ANM pentru 1 iunie 2023, la munte

De ziua copilului, vremea din zonele montane ale teritoriului se va menține stabilă. Pe timpul zilei vor fi ploi și furtuni, iar temperaturile vor atinge un maxim de 19 grade Celsius și minimul de 9 grade Celsius.

În plus, pe prcursul zilei, vântul va sufla slab, cu rafale de 20 de kilometri la oră, dinspre sud-vest. Probabilitatea de ploi în zonele montane este de 67%, în timp ce furtunile cu descărcări electrice sunt de 27%. Nun în ultimul rând, norii au 66% șanse să apară pe cer.