28 iul. 2023 | 09:52

Vremea a luat-o razna! Zăpadă la final de iulie în această țară din Europa. Alerta dată de experții meteo

Vremea Meteo
Vremea a luat-o razna! Zăpadă la final de iulie în această țară din Europa. Alerta dată de experții meteo
Vremea a luat-o razna. In ce tara din Europa a nins

Meteorologii sunt în ”ceață”, nu mai înțeleg nimic din ceea ce se întâmplă din punct de vedere meteorologic. După ce canicula a sufocat Bătrânul Continent, acum a venit iarna. Vremea a luat-o razna! Zăpadă la final de iulie în această țară din Europa. Alerta dată de experții meteo.

Zăpadă la sfârșit de iulie. Unde a nins abundent. Locuitorii au ieșit la lopată

După ce canicula a făcut ravagii în Europa zilele acestea, acum a venit rândul iernii să bage lumea în sperieți, meteorologii fiind depășiți cu totul.

Chiar dacă suntem la final de iulie, într-o țară europeană a nins mai ceva ca în plin anotimp de iarnă. Astfel, oamenii au fost nevoiți să iasă cu lopata pentru a deszăpezii trotuarele.

A nins în Austria

Vremea a schimbat foaia în mijlocul verii, în Austria, unde a nins. Astfel, mai multe vârfuri din Alpii de Nord au fost acoperite de un strat de zăpadă, iar imaginile incredibile au făcut înconjurul internetului. Austria a fost sub stăpânirea unor furtuni puternice, care au făcut ravagii în mai multe zone din țară, în noaptea de marți spre miercuri.

Astfel,miercuri dimineață, imagini incredibile au fost surprinse în munții Alpi, acolo unde mai multe vârfuri au fost acoperite de zăpadă.

Pentru locuitori nu ar fi fost o mare surpriză, pentru că sunt obișnuiți cu așa ceva, locuind la altitudine mare chiar dacă este luna iulie.  De asemenea, zăpada a acoperit o mare parte din munții înalți, de la Arlberg la ghețarul Mölltal și Gamskopf din Rauris, ambele situate în Salzburg, scrie presa austriacă.

Vremea și-a revenit în Austria, dar pentru scurt timp

După zilele de marți și miercuri, când ploile și temperaturile reci au dominat mare parte din Austria, ieri vremea s-a mai calmat.

În Vorarlberg și Carintia, cerul a fost acoperit de nori în primele ore ale dimineții, iar în partea de nord a Alpilor, ploile nu-și vor mai face apariția în această zi.

Și valorile termice și-au revenit, ajungând la 20 -27 de grade Celsius, mult mai apropiat pentru perioada calendaristică în care ne aflăm.

Se așteaptă ca vremea să se răcește ușor, din nou, azi. În Waldviertel și Weinviertel va ploua la începutul zilei, însă pe parcurs va apărea timid soarele. Abia după-masă, furtunile or să apară în jurul crestei alpine principale.

Vremea se strică din nou în Austria

De asemenea, diseară sunt așteptate ploi abundente și în Vorarlberg și Tiro, iar rafalele de vânt vor bate dinspre vest. În plus, meteorologii au emis și o avertizare meteorologică. S-a emis cod portocaliu de ploi și vijelii.

„În prezent există avertismente de furtună pentru toată Austria. În plus, furtuni se deplasează în prezent spre Vorarlberg, Tirol și Pinzgau. Este avertizare de cod portocaliu. Pericolul principal aici este fulgerul și la nivel local sunt posibile cantități mari de ploaie într-un timp scurt”, a anunțat specialistul în meteorologie, Jessica Spengler.

Parteneri
Ce trebuie să faci în ziua de Paște ca să ai noroc tot anul. Obiceiul care îți aduce succes
Redactia.ro
Latura rușinoasă a lui Ion Creangă. Cum devenise amantul femeilor căsătorite și cum a ajuns să aibă un copil din flori, cu o călugăriță
Click.ro
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde i s-au pus pe masă cârnați și mici
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la Beatles. Video
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Capital.ro
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România: ”Emitem taloanele!”
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
Situație PERICULOASĂ pentru România. Declarația care ne dă fiori reci
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un fast-food celebru: „Era viu și mișca”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro