Vrei sprâncene perfecte? Apelează la trucurile folosite de toate vedetele din showbiz

de: Alexandra Chivu
05 10. 2020

Specialiștii în frumusețe spun că nu un nas bine proporționat sau niște ochi mari, albaștri, te scot în evidență, ci sprâncenele. Dincolo de funcționalitatea lor evidentă, ele accentuează emoțiile care ni se pot citi pe față, iar pentru a face o treabă bună trebuie respectate unele trucuri, folosite chiar și de vedetele din showbiz.

Trucuri folosite de toate vedetele din showbiz pentru a avea sprâncene perfecte

Sprâncenele țin praful și transpirația departe de ochi, dar, pe lângă asta, ne încadrează fața și schimbă total fizionomia atunci când le modificăm forma. În caz că vrei să te ocupi singură de pensat, o poți face cu succes dacă respecți o anumită hartă estetică a chipului tău.

Există trei puncte esențiale în desenarea liniei sprâncenelor, iar acestea pot fi descoperite printr-o schemă. Plasează un pix în linie dreaptă, de-a lungul nasului, iar acolo unde se întâlnește cu sprânceana ta ar trebui să fie punctul de plecare al acesteia. Apoi, pune pixul oblic, pornind de la baza narei și așază-l pe centrul ochiului.

Capătul lui ar trebui să arate punctul cel mai înalt al arcadei sprâncenei, deci punctul în care ar trebui să te oprești cu pensatul. Nu uita, însă, și de forma feței tale, un important factor pe care trebuie să-l iei în considerare. Pentru mai multe lămuriri, există o mulțime de videoclipuri pe Youtube în care experții arată cum trebuie făcută această schemă.

Pasul 1 – Sprânceana dreaptă se pensează în partea ei de jos pentru a ridica vizual.

Pasul 2 – Sprânceana stângă se pensează în partea de sus, pentru a o coborî vizual.

Pasul 3 – Sprânceana dreaptă se completează cu creion în partea de jos, pentru a o coborî vizual.

Pasul 4 – Se completează cu creion partea de sus a sprâncenei drepte.

Pasul 5 – Se completează forma sprâncenei cu mișcări scurte, fără presiune mare asupra creionului.

Laminarea, metodă nouă de aranjare a sprâncenelor

Procedura constă în aranjarea și stilizarea firelor de păr dezordonate, dar și conturarea și definirea lor, căci se cunoaște că ochii sunt mai expresivi dacă și sprâncenele sunt conturate. Câteva dintre vedetele care au apelat la acest serviciu de înfrumusețare sunt Lavinia Pârva, Ilinca Vandici sau Andreea Bănică.

Tratamentul durează 45 de minute, timp în care sunt aplicate o serie de substanțe naturale, care nu afectează pielea sau firele de păr din sprânceană. Înainte de a veni la această procedură nu este recomandată pensarea acasă, activitatea făcându-se după anumite măsurători exacte în cadrul salonului de înfrumusețare.