Voucherele de vacanță pentru bugetari. Bani mai mulți de la stat, dar și restricții noi pe cealaltă parte

de: Ana Chivu
03 12. 2019

Vești noi despre voucherele de vacanță pentru anul viitor. Schimbările sunt majore, banii sunt mai mulți, iar restricțiile s-au îndesit. Deste ce este vorba și care va fi modul de acordare ale lor?

Vouchere de vacanță: bani mai mult de la stat, dar și restricții noi

Modul de acordare al voucherelor de vacanță și valoarea acestora vor urma să fie modificate. Acestea vor fi utilizate exclusiv în perioada dintre aprilie-mai și octombrie noiembrie. Valoarea lor este mai mare decât a celor simple acordate pentru fiecare sezon în parte. Singurul lucru care nu este convenabil este că angajații pot opta pentru o singură categorie de vouchere. Firmele care vor primi vouchere extrasezon în alte perioade decât acelea care sunt prevăzute legal vor fi sancționate cu amenzi de peste 50.000 de lei, riscând astfel să nu mai poată primi tichete pe perioada a doi ani.

În acest context, un angajat poate primi în fiecare an vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei sau vouchere de extrasezon în valoare de 2.080 de lei, în perioada 1 ianuarie 2020-31 decembrie 2025. Voucherele noi nu vor putea fi folosite pentru achiziționarea online a pachetelor de servicii turistice. Cazurile care sunt o excepție sunt cele în care unitatea afiliată implementează procese și proceduri operaționale pentru identificarea lor în momentul plăților. „Decizia Guvernului este aceea de a menţine voucherele de vacanţă”, a afirmat şeful Guvernului.

Vuchere de vacanță pentru bugetari. Mai mulți bani, dar și mai multe restricții

„Decizia noastră este de a menține voucherele”

„Eu am spus, îmi doresc ca şi companiile să poată să ofere aceste vouchere de vacanţă angajaţilor din mediul privat. Asta este poziţia oficială a partidului. Sigur că, de-a lungul timpului, în activitatea politică, mai apar declaraţii, dar decizia noastră, care este practic decizia Guvernului, este aceea de a menţine voucherele de vacanţă”
Ludovic Orban