Noi reguli pentru voucherele de vacanță. La ce ar putea fi folosite pe lângă cazare. Informații complete

Noi reguli pentru voucherele de vacanță. Pot fi folosite nu doar la cazare

Voucherele de vacanță, reguli noi. Tichetele pot fi folosite nu doar la cazare. Senatorii nu au avut timp, alte 114 proiecte de legi au trecut de Senat fără dezbatere.

Noi reguli pentru voucherele de vacanță

Codul Fiscal, Codul Penal, Codul Muncii și alte zeci de legi cu impact social-economic au trecut de Senat fără dezbatere și vot, după ce a expirat termenul limită până la care senatorii ar fi trebuit să le analizeze. Următorul pas: proiectele mai trebuie aprobate de Camera Deputaților înainte să intre în vigoare.

Noi reguli pentru voucherele de vacanță. Pot fi folosite nu doar la cazare. Informații complete
Voucherele de vacanță au fost schimbate prin adoptare tacită

Luni, în ședința plenului, Senatul a adoptat tacit 115 proiecte de lege, printre care și cele pentru voucherele de vacanță. Acum, despre ele trebuie știut că pot fi utilizate atât pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de călătorie și/sau de divertisment, cât și pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele școlare, naționale și tematice ale copilului titular, dacă se regăsesc într-un pachet turistic.

Câteva dintre prevederile adoptate luni de Senat:

 • Diminuarea accizei la carburanti, la nivelul anterior majorarii operate in a doua parte a anului 2017
 • Eliminarea supraimpozitarii contractelor de munca cu timp partidal si aplicarea unei baze de calcul pentru contributiile sociale si a contributiilor de asigurari sociale de sanatate in functi de salariul realizat si nu in functie de salariul de baza minim brut pe tatra
 • Proiectele Pro Romania si PMP privind organizarea si desfasurarea votului electronic
 • Anularea unor contributii si obligatii fiscale: se anuleaza contributia de asigurari sociale de sanatate si obligatiile fiscale accesorii aferente acestora pentru persoanele fizice in cazul carora sumele de plata au fost stabilite prin deciziile de impunere anuale, emise si comunicate de organul fiscal competent pentru definitivarea contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele fizice, pentru perioada 2014-2017
 • Mamele care primesc indemnizații pentru creșterea copilului să poată obțină și alte venituri din desfășurarea de „activități independente, drepturi de proprietate intelectuală și activități agricole, silvicultură și piscicultură”
 • Cod Penal: majorare pedepse pentru agresiunea cadrelor didactice, personal medical
  Introducerea unui sistem de salarizare pentru biochmisti, biologi, chimisti, fizicieni: minim 6.800 lei, maxim 10.546 de lei
 • Pentru a conduce o bicicleta sau trotineta electrica pe drumurile publice, conducatorul acestuia trebuie sa aiba varsta de cel putin 14 ani.
 • Salariatii care au copii sub varsta de 10 ani beneficiaza de zile libere platite care nu se includ in durata concediului de odihna cand sunt inchise temporar scolile si gradinitele.
 • Reducerea TVA de la 19 la 16 la suta de la 1 ianuarie 2020 + TVA de 5% pentru produsele alimentare
 • Cod Penal: Fapta persoanei care votează: fără a avea acest drept; utilizând un act de identitate fals; de două sau mai multe ori la același scrutin- se pedepsește cu închisoare de la trei la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi. Fapta persoanei care votează: prin interzicerea în urnă a mai multor buletine de vot decât are dreptul un alegător; utilizând buletine de vot falsificate- se pedepsește cu închisoare de la unul la cinci ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, conform inițiativei legislative a lui Șerban Nicolae.
 • Voucherele de vacanta pot fi utilizate si pentru acoperirea cheltuielilor cu servicii de calatorie si/sau de divertisment, dar si pentru acoperirea cheltuielilor cu taberele scolare, nationale si tematice ale copilului titularului, daca se regasesc intr-un pachet turistic
 • Inchisoare pe viata pentru uciderea unui politist sau jandarm aflat in exercitarea atributiilor de serviciu
 • Interzis la localuri cu jocuri de noroc mai aproape de 200 de metri de o unitate de invatamant, interzis la reclame TV pana la ora 23.00.
 • Uniune consensuala inclusiv intre persoanele cu aceeași orientare.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI