Vouchere de vacanță 2020. Schimbări importante. Decizia a intrat deja în vigoare

Vouchere de vacanță 2020. Schimbări importante. Decizia a intrat deja în vigoare

În plină pandemie, s-au realizat schimbări majore în privința voucherelor de vacanță din 2020, iar măsurile au fost deja implementate.

Vouchere de vacanță în România. Schimbări importante anunțate astăzi

Turismul din România, dar și la nivel mondial, a primit lovitură după lovitură în ultimele luni, din cauza epidemiei de coronavirus. Astfel, foarte multe vacanțe au fost anulate în acest an, iar voucherele de vacanță au fost prelungite până în mai 2021.

Azi s-a mai luat o nouă decizie și anume că se vor emite doar doar în format electronic din cauza restricțiilor din România și a riscurilor asupra sănătății oamenilor. Măsura a intrat deja în vigoare după ce a fost publicată în Monitorul Oficial în acest început de săptămân. Până în acest an, voucherele au fost acordate pe suport de hârtie, cât și în format electronic, dar s-a renunțat la prima variantă.

„Am încredere că vom trece peste această criză și vom susține repornirea turismului intern. Trebuie să rezolvăm situația cauzată și vom reveni la o viață normală în cel mai scurt timp”, a explicat ministrul Economiei Virgil Popescu motivul prelungirii valabilității tichetelor de vacanță.

Schimbări importante pentru voucherele de vacanță 2020

Cine beneficiază de voucherele de vacanță

Aceste tichete, valabile până pe 31 mai 2021, sunt acordate persoanelor din sectorul public, dar și din cel privat, pentru acoperirea unor cheltuieli în turismul din România. De altfel, beneficiari ai tichetelor de vacanță sunt și cei care le-au primit anul trecut, până în decembrie 2019. Astfel le pot folosi până în 2021.

Voucherele acordate angajaților sunt la valoarea din 2019, adică fiecare om din personalul public sau privat va primi 1.450 de lei pentru concediile desfășurate în România.

Perioada de valabilitate a tichetelor a fost prelungită  pentru că mulți beneficiari nu au mai putut merge în concedii în România, după ce au fost instituite Starea de Urgență, timp de două luni, urmată de Starea de Alertă.