11 dec. 2023 | 20:51

Vouchere de 1.000 de lei până la Crăciun pentru acești români? Proiectul care este pe masa Guvernului

News
Vouchere de 1.000 de lei până la Crăciun pentru acești români? Proiectul care este pe masa Guvernului
Vouchere de 1.000 de lei până la Crăciun pentru acești români? Proiectul care este pe masa Guvernului

Românii ar putea primi vouchere în valoare de 1000 de lei de Crăciun. Guvernul României a lansat o inițiativă care vine în sprijinul anumitor categorii de români. Mai exact, aceștia ar urma să primească tichete speciale, cu o valabilitate de cinci ani. Voucherele vor fi emise de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și vor completa Legea porcului.

Românii care ar putea primi tichete de 1.000 de lei până la Crăciun

Se dau 1.000 de lei pentru români înainte de Crăciun! În baza voucherelor eliberate de ANSVSA, românii ar putea beneficia de porc la sărbătorile de iarnă. Propunerea a fost depusă deja în Parlament de către Florian-Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

Din cauza restricțiilor mari pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană, micii crescători au fost nevoiți să renunțe la creșterea animalelor. Așadar, tichetele de 1000 de lei vor fi date pentru micii crescători de porci înregistrați în Registrul Agricol.

„Am discuții cu colegii pentru a face un proiect de lege separat ca să vină cumva sprijin la Legea Porcului. Vreau să facem în felul următor: în raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de 5 ani de zile să primească un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc”, a explicat Florian-Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

Ce spune ministrul Agriculturii

Voucherele vor avea o valoare de 200 de euro, echivalentul a aproximativ 1.000 de lei, potrivit detaliilor furnizate de inițiatori. ANSVSA va tranzacționa aceste vouchere la fermele comerciale de porci, contribuind astfel la menținerea tradiției în preajma Sărbătorilor de Crăciun.

„În această dimineaţă am convocat conducerea ANSVSA, pe domnul preşedinte, structura din cadrul Ministerului Agriculturii şi am luat decizia ca în perioada sărbătorilor de iarnă atât porcii crescuţi în gospodăria ţărănească, cât şi în gospodăriile populaţiei să poată fi valorizaţi de către persoanele fizice”, a spus ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Citește și: Românii care primesc bani de sărbători. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Parteneri
Se cutremura CASA REGALA! Amanta Printului William a RUPT TACEREA
Redactia.ro
Ce a pus Prodanca în pachetele de Paște pe care le-a împărțit pentru regretata sa mamă, Ionela: „De acolo de sus se bucură pentru tot ce vede “
Click.ro
GALERIE FOTO Cele mai extravagante ținute de la Met Gala 2024. Un bilet la dineu a costat 75.000 de dolari
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Noi informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Mesajul îndrăgitului actor
EVZ.ro
Fiica lui Lele și a Andrei Volos se confruntă cu probleme de sănătate. Ce a pățit micuța Kim Nicole: „La control...” / FOTO
Spynews
Vestea cumplită pentru Simona Halep. Decizia care o va distruge
Capital.ro
Schimbarea aşteptată de românii care stau la bloc! Camera Deputaților şi-a dat acordul
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
FLORIN Piersic, MESAJ de pe PATUL de SPITAL. În ce STARE e ACTORUL
Mediaflux
Hidrologii, anunț de ultimă oră! 17 județe din țară, sub atenționare cod galben de viituri. Care sunt zonele vizate
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 7 mai 2024. Alexandru Săbădeanu, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia, a fost eliminat din sezonul 13
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro