Voturile lui Clotilde Armand se vor renumăra. Informații de ultimă oră, decizia judecătorilor e finală

de: Ștefan R. Apostol
09 02. 2021

Zi cu ghinion astăzi pentru noul edil din Primăria Sector 1 din București. La alegerile locale de anul trecut, la Sectorul 1, a fost un adevărat scandal. Mai ales după apariția unor dovezi că s-ar fi fraudat scrutinul. Astăzi Clotilde Armand a primit o oovitură dură din partea procurorilor. Decizia ar putea da peste cap toate calculele făcute de aceasta și de USR.

Procurorii decid renumărarea voturilor pentru Clotilde Armand

Încă din ziua alegerilor, dar și ulterior, scandalul de la Primăria Sectorului 1 a ținut titlurile din presă. Fostul primar Daniel Tudorache acuza echipa USR, cu Clotilde Armand în frunte, de fraudarea alegerilor. Ulterior imagini surprinse la secția centrală din Sectorul 1, genera o adevărat isterie, atât la USR, cât și în sânul PSD. După aceste dezvăluiri s-a ajuns la mâna procurorilor din cadrul Secției de investigare a infracțiunilor din justiției.

Astăzi, conform Antena 3, s-a emis ordonanța procurorilor la de Secția de investigare a infracțiunilor din justiție. Prin această ordonanță au fost delegați mai mulți polițiști care să renumere votul de la alegerile locale din Sectorul 1.

Numărarea se va face manual, la sediul Tribunalului București, pentru a elimina orice suspiciune asupra procesului de numărare. Cei care vor număra voturile vor fi ofițerii de poliție delegați prin ordinul procurorilor emis astăzi. Interpelat de cei de la Antena 3, avocatul fostului edil, Daniel Tudorache, avocatul Mihai Drăgan a declarat că:

„Finalul probabil că acesta va fi. Trebuie să vă informez că pe rolul Curții de Apel București se află două dosare care vizează exact acest lucru: anularea alegerilor la Sectorul 1.

Aceste dosare nu au fost închise, urmează să se acorde termen, din ce am eu cunoștință, iar ceea ce au decis procurorii vine să ne dea dreptate încă o dată că la Sectorul 1 au fost probleme foarte grave.”, a declarat avocatul Mihai Drăgan.

Anchetarea fraudării votului la sectorul 1, o premieră în România

În toți acești 30 de ani de democrație, chiar dacă au mai fost acuzații de fraudare, ce se întâmplă acum este fără precedent. Este pentru prima dată, în istoria democratică a României, când procurorii, în urma dovezilor, decid anchetarea și renumărarea voturilor la un scrutin de alegeri.

Decizia fără precedent a procurorilor implică voturile din toate cele 166 de secții de votare din Sectorul 1 al Capitalei. Rezultatul final al acestor renumărări ar putea da peste cap socotelile făcute de Clotilde Armand, și ar putea deveni o cauză penală pentru cei implicați.

În afară de acest demers, la Tribunalul București, în aceeași cauză, mai există alte trei cereri de anulare definitivă a rezultatului localelor de anul trecut de la Sectorul 1. Rămâne să vedem care va fi rezultatul final al acestui demers fără precedent. Vom afla, în cele din urmă, cine va fi recunoscut ca primar legitim al Sectorului 1.