Vorbești cu animalele de companie? Ce spune lucrul acesta despre tine
Și tu vorbești cu animalul tău de companie? Ei bine, mulți stăpâni o fac și nu este nimic de care să ar trebui să îți fie rușine. De fapt, poate fi un semn de inteligență superioară, spun specialiștii. Mai multe detalii, în rândurile de mai jos.
Oamenii care vorbesc cu animalele de companie sunt mai inteligenți
Dacă și tu ai un animal de companie, i-ai putea auzi deseori pe cei din jurul tău că spun că „ai luat-o razna”, doar pentru că te aud vorbind cu el destul de des. De altfel, este natural să faci asta când vezi un animal, într-adevăr.
Deși, aparent, oamenii te vor judeca, nu este nimic neregulă cu comportamentul tău, spun specialiștii. Din contră, studiile arată că s-ar putea să fii mai inteligentă decât majoritatea oamenilor.
De obicei, îi comanzi animalului de companie, în timp ce îl înveți câteva reguli de bază în casă. De la plimbările de dimineață și până la mese, totul este o rutină pe care o urmează cu ardoare, doar pentru că au cunoștința de a înțelege dresajul și modul lor de viață.
Formează o legătură cu stăpânii
Prin aceste lucruri banale, ei au format deja o legătură cu stăpânii lor. Le spun când trebuie să își facă nevoile, când le e foame, ba chiar și când vor să doarmă. Din moment ce există această apropiere formată între stăpân și animalul de companie, este ușor de spus că a vorbi cu patrupedul trebuie să vină de fapt implicit. Și chiar așa este.
Deși mulți ar crede că animalele nu prea înțeleg ceea ce li se spune, de fapt, acestea captează indicii și ascultă ceea ce li se spune.
Citește și: Singurul animal care îşi poate da seama dacă eşti grav bolnav. Foarte mulţi români îl au deja acasă
Un raport publicat în revista Science susține că cei care vorbesc cu prietenii lor blănoși sunt adesea mai inteligenți și mult mai creativi decât colegii lor aparent mai raționali.
”Atribuirea de însușiri umane animalelor din mediul înconjurător se numește antropomorfism și nu reprezintă un comportament bizar, cum mulți ar crede. Din contră, persoanele care fac asta au o inteligență peste medie și sunt foarte creative”, a spus Nicholas Epley, un reputat om de știință.
Deținerea unui animal de companie crește abilitățile de socializare și reduce cu mult anxietatea. Pisicile au efect terapeutic, iar câinii „ne contaminează” cu buna lor dispoziție.
Citește și: Ce fruct nu are voie câinele tău să mănânce, de fapt. Îi face mult rău