06 apr. 2020 | 07:45

Vor intra profesorii în șomaj tehnic? Ludovic Orban a făcut anunțul cu puțin timp în urmă

Politică
Vor intra profesorii în șomaj tehnic? Ludovic Orban a făcut anunțul cu puțin timp în urmă

Ludovic Orban a vorbit duminică seară despre situația profesorilor. Acesta a declarat că niciun cadru didactic nu va intra în șomaj tehnic, acestaspect neintrând în discuție. În ciuda faptului că toate școlile au fost închise începând cu data de 11 martie 2020, profesorii păstrează legătura cu elevii prin diferite metode online.

Care este obligația profesorilor în această perioadă

Premierul Ludovic Orban a declarat duminica seară pentru România TV că nu se pune problema intrării în șomaj a profesorilor. Potrivit acestuia, profesorii trebuie să-și facă treaba, chiar și în mediul online, cu acest prilej promovându-se metoda modernă pe care multe țări au adoptat-o deja. De asemenea, Ludovic Orban a vorbit despre necesitatea angajaților din domeniul sanitar, de ordine publică sau din zona muncii și protecției civile, excluzând posibilitatea intrării în șomaj.

Nu a existat nicio discuţie pe tema şomajului tehnic pentru cadrele didactice. Cadrele didactice trebuie să ţină orele pe platforme online, prin media, prin toate mijloacele prin care pot organiza orele şi să îşi facă treaba, să îi înveţe pe copii, astfel încât să nu fie necesară îngheţarea anului.

Nu avem sub nicio formă în discuţie nici această discuţie. Vrem să creştem interesul pentru online. Aici şi profesorii trebuie să fie mai implicaţi în această chestiune, în rest orice poveste circulă nu trebuie băgată în seamă”, a declarat premierul.

Ce se întâmplă cu profesorii în vacanța de Paște

În urmă cu puțin timp, Ministerul Educației a anunțat ce se întâmplă cu concediile profesorilor pe perioada vacanței de Paște. Luminița Barcari, secretar de stat la Minister, a explicat că aceștia sunt obligați să-și ia concediu de odihnă pe perioada vacanței de Paște. Aceasta a adăugat, de asemenea, că există posibilitatea prelungirii acestui concediu după vacanță.

Termenul obligativitate este discutabil. În vacanța de Paște profesorii erau oricum în concediu. Nu se pune problema de activitate, cât timp și în această perioadă profesorii stau acasă. Nu pot spune, la acest moment, dacă se va prelungi această măsură a concediului de odihnă, dar va fi luat în discuție în Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Am discutat cu sindicatele această măsură (n.r. – obligarea angajaților din învățământul preuniversitar la concediu de odihnă pe perioada vacanței de primăvară). Profesorii au optat pentru concediul de odihnă. Serviciul contabil va putea veni la serviciu pentru asigurarea plății salariilor”, a declarat secretarul de stat pe învățământ preuniversitar, pentru România Liberă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro