Volodimir Zelenski și soția sa, prima apariție publică de la începutul războiului. Unde au fost surprinși cei doi

Volodimir Zelenski și soția sa, prima apariție publică de la începutul războiului. Unde au fost surprinși cei doi
Volodimir Zelenski si sotia sa, prima aparitie publica de cand a inceput razboiul

Volodimir Zelenski și soția lui, Olena, au fost văzuți în public, pentru prima dată de la izbucnirea războiului dintre Ucraina și Rusia. Liderul de la Kiev și partenera sa de viață au participat la un eveniment extrem de important pentru poporul ucrainean.

Cum arată Olena și Volodimir Zelenski, la aproape 2 luni de la izbucnirea războiului în Ucraina

Olena și Volodimir Zelenski păreau calmi, dar epuizați, în timp ce mergeau împreună pentru a depune flori deasupra sicriului lui Leonid Kravchuk, primul președinte al Ucrainei, după ce țara și-a căpătat independența după prăbușirea Uniunii Sovietice în anul 1991, scriu cei de la Daily Mail.

Fostul lider al statului ucrainean a încetat din viață weekendul trecut, la vârsta de 88 de ani, după ce a suferit din pricina unei boli lungi și necruțătoare. Îmbrăcat în negru, în loc de verdele lui militar, Volodimir Zelenski a mers lângă soția sa, și au depus flori la căpătâiul regretatului președinte ucrainean.

Cei doi au păstrat un moment de reculegere în memoria defunctului, după ce au depus un buchet de flori albe, roz şi violet lângă sicriul acoperit cu drapelul galben-albastru al Ucrainei. Imaginile se pot vedea AICI.

Aceasta este prima apariție publică a cuplului Olena și Volodimir Zelenski, după ce președintele rus Vladimir Putin a declanșat invazia împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

Cine a fost Leonid Kravchuk, primul președinte al Ucrainei independente post-sovietice

Ceremonia funerară a regretatului președinte ucrainean Leonid Kravchuk a fost deschisă publicului și a avut loc la Ucrainski Dim (Casa Ucrainei), un edificiu circular înalt din beton, cu vitralii.

„Kravciuk a fost la originea creării statului ucrainean. Am colaborat cu el mulţi ani. Ne înţelegeam bine. Nu ne-am făcut declaraţii de dragoste, dar ne veneam în ajutor unul altuia de câte ori puteam.”, a mărturisit Leonid Kucima, al doilea preşedinte al Ucrainei, după ce i-a adus un ultim omagiu predecesorului său.

De asemenea, un alt fost lider al Ucrainei, Petro Poroşenko a completat:

„Se sfârşeşte o întreagă eră. Leonid Kravciuk a fost bărbatul care ne-a creat independenţa, care ne-a creat armata, instituţiile”.

Potrivit AFP, citat de Agerpres, înmormântarea lui Leonid Kravchuk a avut loc în ziua de marți, 17 mai, în cimitirul Baikove din sudul capitalei ucrainene Kiev, unde se află mormintele multor personalităţi. La ceremonia de înhumare au asistat doar câţiva apropiaţi de-ai regretatului președinte.

Sursă foto: Reuters/Daily Mail