19 sept. 2023 | 12:18

Volodimir Zelenski rupe tăcerea despre prima întâlnire față în față cu Serghei Lavrov. Ce va face liderul ucrainean dacă va sta la masă cu ”teroriștii ruși”

News
Volodimir Zelenski rupe tăcerea despre prima întâlnire față în față cu Serghei Lavrov. Ce va face liderul ucrainean dacă va sta la masă cu ”teroriștii ruși
Zelesnki și Lavrov

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit la New York, acolo unde pregătește un discurs istoric în fața Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, marcând astfel prima sa prezență în persoană la ONU de la invazia Rusiei în Ucraina. Acesta ar urma să-l întâlnească față în față pe Serghei Lavrov, mâna dreaptă al lui Vladimir Putin. Ce a declarat liderul ucrainean despre această întrevedere?

Ce activități a întreprins Volodimir Zelenski la New York?

Ajuns în SUA, liderul ucrainean a dorit să viziteze spitalul universitar din Staten Island, acolo unde au fost tratați soldați ucraineni răniți în luptă, unora dintre ei fiindu-le amputate membrele. Acolo, el a adresat un mesaj scurt, dar puternic, cu scopul de a atrage atenția comunității internaționale asupra situației din țara sa.

„Pentru noi este foarte important ca toate cuvintele, toate mesajele noastre să fie auzite,” a declarat Volodimir Zelenski.

Miercuri, președintele ucrainean va participa la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre războiul din Ucraina. Vă reamintim că în 2022, liderul ucrainean a transmis în fața membrilor ONU un mesaj preînregistrat prin intermediul căruia dădea asigiurări legate de recucerirea teritoriilor. În același discurs, el a subliniat nevoia de arme și timp pentru obținerea acestui rezultat.

”Putem readuce steagul ucrainean pe întregul nostru teritoriu. O putem face cu forța armelor, dar avem nevoie de timp.”, a transmis Zelenski, în urmă cu un an.

Întâlnire de gradul zero dintre Zelenski și Lavrov

Miercuri, președintele ucrainean va participa la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre războiul din Ucraina. Prezența lui Zelenski la ONU și discursul său reprezintă un moment important pentru Ucraina și pentru comunitatea internațională, în contextul tensiunilor persistente în război.

Liderul ucrainean va avea ocazia să împărtășească perspectivele și preocupările țării sale cu lumea, în timp ce se așteaptă cu interes reacția și mesajele din partea altor lideri mondiali și oficiali ai ONU. Vă reamintim că la această reuniune vor fi prezenți cei 15 membri, fie permanenți, fie nepermanenți, așezați într-o configurație circulară, într-o formă de potcoavă.

În plus, Zelenski va avea ocazia pentru prima oară să-și vadă ”dușmanul” în față. Mai exact, este vorba de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care se va afla acolo, având în vedere calitatea Rusiei de membru permanent al Consiliului.

Acesta a fost întrebat despre ce crede vizavi de faptul că ar putea sta la aceeași masă cu Serghei Lavrov, având în vedere rivalitatea dintre cele două țări pe care le reprezintă, iar replica sa a fost una tăioasă.

Volodimir Zelenski va asculta discursul lui Serghei Lavrov?

În continuare, Zelenski nu s-a sfiit să-l numească pe ministrul de Externe ”terorist rus”, afirmând că această situație incomodă de a se afla la aceeași masă cu membrii altor state este responsabilitatea Națiunilor Unite. Întrebat dacă va fi prezent la discursul lui Serghei Lavrov în fața celor 14 membri, liderul ucrainean s-a arătat incert, răspunzând că ”Nu știu”.

„Dacă la Națiunile Unite încă există loc pentru teroriștii ruși, întrebarea nu cred că este pentru mine. Este o întrebare pentru toți membrii Națiunilor Unite. Nu sunt sigur că noi vom alege formatul”, a transmis Zelenski.

În timpul vizitei sale în New York, Volodimir Zelenski a vorbit în cadrul unui interviu acordat postului CBS despre ajutorul financiar  semnificativ primit din partea SUA. Zelenski a subliniat importanța și recunoștința profundă pe care Ucraina o are în legătură cu sprijinul de 70 de miliarde de dolari acordat de Statele Unite, exprimându-și dorința de a face tot ce este posibil pentru a demonstra această recunoștință în fapte.

„Este vorba de o sumă uriașă, iar recunoștința noastră este pe măsură. Ce mai trebuie să facă Ucraina ca să-și demonstreze enorma recunoștință? Noi murim în acest război,” a declarat președintele Zelenski.

 

 

 

 

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Cum să faci ouă poșate în doar 60 de secunde? Nu ai nevoie nici de tigaie și nici de oțet 
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Se întoarce cel mai urmărit serial de pe Netflix. Fanii sunt în extaz
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Obligatoriu pentru românii care au casă prin credit ipotecar. Riscă să primească amendă
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
ÎNCEPE RĂZBOIUL și AICI! Cel puțin 492 de persoane UCISE într-o SINGURĂ ZI
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro