09 mai 2022 | 07:42

Volodimir Zelenski, mesaj umilitor pentru Vladimir Putin de Ziua Victoriei. Ce a uitat Rusia să facă pentru a învinge

Politică
Volodimir Zelenski, mesaj umilitor pentru Vladimir Putin de Ziua Victoriei. Ce a uitat Rusia să facă pentru a învinge
Volodimir Zelenski și Vladimir Putin Sursă foto: ladepeche.fr

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj ironic și, în același timp, acid la adresa lui Vladimir Putin, în care a vorbit despre cruzimile care au avut loc în ultimele zile, în mai multe regiuni din Ucraina, dintre care, Odessa și Lugansk. În plus, liderul ucrainean i-a transmis omologului său rus valorile de care trebuia să țină cont pentru a se considera învingător. Din păcate, Vladimir Putin ar fi uitat lecțiile pe care cel de-al Doilea Război Mondial le-ar fi dat întregii lumi, arătând încă o dată indiferența cu care privește libertatea și unitatea Europei.

60 de civili, uciși în ultimele 24 de ore de către armata rusă

În cursul zilei de duminică, guvernatorul regiunii Lugansk a transmis că armata rusă a lansat o bombă puternică asupra unei şcoli în care se adăposteau 90 de persoane, putând fi salvate doar 30 dintre acestea. Din păcate, vestea că 60 de civili ucraineni care se ascundeau de frica morții au fost uciși chiar în ziua în care Europa a sărbătorit ziua păcii și a unității a venit ca un trăsnet pentru toată lumea, dar mai ales pentru Volodimir Zelenski și trupele ucrainene, care rezistă ofensivei rusești de 75 de zile.

În gest de profundă durere pentru victimele atacurilor sângeroase ale trupelor rusești, Volodimir Zelenski a transmis un mesaj dur în noaptea de duminică spre luni, în care a făcut cunoscute atrocitățile comise recent la ordinul lui Putin.

„În urma atacului aerian rusesc de la Bilohorivka, regiunea Lugansk, aproximativ 60 de persoane au fost ucise. Civili care pur şi simplu s-au ascuns în şcoală de bombardamente. A fost o rachetă direcţionată spre şcoală. O altă crimă a ocupanţilor.

O nouă lovitură cu rachete în regiunea Odesa, lovind din nou o clădire de locuinţe. Din nou bombardamente în regiunea Sumî. Bombardări violente în Donbas şi regiunea Harkov. De parcă azi nu este 8 mai. De parcă mâine nu este 9 mai, când pacea ar trebui să fie cuvântul principal. Pentru toţi oamenii normali”, a spus Zelenski.

Rusia nu a învățat lecțiile lăsate de cel de-al Doilea Război Mondial

În cadrul aceluiași mesaj, președintele ucrainean a acuzat Rusia că este definită de crimele pe care le comite constant, afirmând că „Armata rusă nu ar fi ea însăşi dacă nu ar ucide„. Pe de altă parte, Zelenski a transmis că Ucraina a demonstrat întregii lumi că Ucraina face parte dintr-o Europă unită și liberă, în timp ce Rusia “a uitat tot ce era important pentru învingătorii celui de-Al Doilea Război Mondial”.

Liderul ucrainen a criticat dur crimele comise de armata rusă, avertizând că “Ucraina şi lumea liberă îşi vor aduce aminte despre acest lucru”. Mai mult, Volodimir Zelenski a transmis că aceste bombardamente și atrocități au fost comise “într-un moment în care cuvântul cheie ar trebui să fie pacea pentru toţi oamenii normali”.

Volodimir Zelenski a concluzionat cu speranța că „zilele de pomenire a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial își vor recupera din nou greutatea”.

Urmărește mesajul lui Volodimir Zelenski postat pe contul său de Facebook:

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Opinia medicului Cătălin Cîrstoiu, în cazul Florin Piersic. Procedura recomandată într-o astfel de situație
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro