Volodimir Zelenski, mesaj către armata ucraineană după mai multe zile de ger. Ce plan de atac are în plină iarnă

Volodimir Zelenski, mesaj către armata ucraineană după mai multe zile de ger. Ce plan de atac are în plină iarnă
Volodimir Zelenki, îngrojorat pentru situația Ucrainei în plină iarnă

Infrastructura Ucrainei a suferit distrugeri importante după bombardamentele rusești, iar o mare parte din țară continuă să stea în frig și fără electricitate. Zilele geroase și-au făcut apariția, iar armata lui Zelenski suportă tot mai greu aceste schimbări de temperatură. În discursul de duminică, Volodimir Zelenski le-a transmis oamenilor săi ce dorește, de fapt, inamicul, și cum ar putea să contraatace scopul său. Iată ce plan de atac propune liderul ucrainean.

”Trebuie să facem totul pentru a rezista”

Volodimir Zelenski le-a vorbit oamenilor săi despre perioada grea pe care trebuie să o înfrunte, începând cu 1 decembrie, momentul în care am pășit oficial în iarnă. Liderul ucrainean a dezvăluit planul de atac al Rusiei, respectiv să transforme iarna geroasă într-un avantaj, pentru a ataca și a cuceri orașele Ucrainei, profitând de lipsa de electricitate pe care a generat-o cu bombardamentele din ultima perioadă.

„A patra zi a acestei ierni se apropie de sfârşit. Iarna, care evident va fi grea. Dar totuşi, merită privită această iarnă nu ca un test, ci ca timp – timp care ne aduce mai aproape de ce este important – de victorie. Fiecare dintre aceste 90 de zile de iarnă.

Inamicul chiar speră să folosească iarna împotriva noastră: să facă frigul şi greutăţile iernii parte a terorii sale. Trebuie să facem totul pentru a rezista în această iarnă, indiferent cât de greu va fi. Şi vom rezista”.

„Dacă Rusia invadează, nu va fi pentru totdeauna”

Din acest motiv, Zelenski și-a încurajat armata să încerce să lupte și să înfrunte cu vitejie toate obstacolele întâlnite în cale, amintindu-și de fiecare dată miza acestei lupte. Liderul ucrainean susține că în următoarea perioadă, a trece peste această iarnă înseamnă pentru soldații ucraineni să apere tot în calea lor cu scopul de a-și apăra libertatea, casele, familiile și nu în ultimul rând, adevărul.

Pentru toate aceste motive, o lume întreagă este alături de Ucraina, oferindu-i sprijin financiar, moral și legal pentru a răzbate împotriva acestei nedreptăți.

În ciuda optimismului feroce de care a dat dovadă Zelenski, acesta nu a exclus din calcul ca Rusia să aibă șanse să cucerească o parte dintre localități, dar chiar și așa, această victorie va fi temporară, iar lumea nu trebuie să fie dezamăgită, pentru că, mai devreme sau mai tâzriu, Ucraina își va recuceri toate teritoriile.

 „A îndura iarna aceasta înseamnă a apăra totul. Rusia are încă rachete şi un avantaj în artilerie. Da, dar noi avem ceva ce ocupanţii nu au şi nu vor avea. Ne apărăm casa şi asta este cea mai puternică motivaţie posibilă. Luptăm pentru libertate, iar acest lucru măreşte orice forţă.

Apărăm adevărul, iar acest lucru uneşte întreaga lume din jurul Ucrainei. Vedem oameni fericiţi când întâlnesc steagul ucrainean în oraşele eliberate. Şi asta înseamnă că ne aşteaptă oriunde există încă ocupaţie. Ei aşteaptă şi cred că Ucraina se va întoarce. Aşteaptă şi ştiu foarte bine: dacă Rusia invadează, nu va fi pentru totdeauna”, a spus Volodimir Zelenski.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe