21 feb. 2023 | 07:25

Volodimir Zelenski, mesaj categoric după vizita lui Joe Biden în Ucraina. Decizia luată de cei doi președinți

News
Volodimir Zelenski, mesaj categoric după vizita lui Joe Biden în Ucraina. Decizia luată de cei doi președinți
Zelenski și Joe Biden

În cursul zilei de luni, Joe Biden s-a aflat în Kiev, vizită pe care a preferat să o țină în secret mult timp. În urma întâlnirii dintre cei doi președinți au fost trase câteva concluzii esențiale pentru viitorul Ucrainei și al lumii. Potrivit lui Volodimir Zelenski, acum este momentul în care trebuie acționat împotriva Rusiei pentru a duce la bun sfârșit planul de victorie al Occidentului.

„Aceasta este dovada rezistenței Ucrainei”

Volodimir Zelenski a petrecut ziua de luni împreună cu liderul american, la Kiev, acolo unde au ținut și o conferință de presă în care au vorbit despre situația actuală a războiului și cum se poate acționa pentru obținerea de către Ucraina a unei victorii semnificative pentru întreaga lume. Președintele ucrainean a lăudat vizita omologului său, afirmând cât de mândru este pentru această susținere extrem de importantă a SUA.

„Astăzi a fost o zi simbolică. A 362-a zi a unui război pe scară largă, iar noi, în capitala noastră liberă, din ţara noastră liberă, primim vizita puternicului nostru aliat, preşedintele Statelor Unite ale Americii, şi discutăm cu el despre viitorul Ucrainei, despre relaţiile noastre, despre întreaga Europă şi despre democraţia globală.

Acesta este un indicator a cât de rezistentă este Ucraina şi cât de importantă este Ucraina pentru lume”, a transmis preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul de luni seară.

Volodimir Zelenski a oferit câteva detalii cheie privind discuțiile pe care le-a purtat cu Joe Biden, privind victoria comună pe care ar trebui să o obțină în acest an împotriva Rusiei.

„Acum şi în Ucraina se decide soarta ordinii mondiale, care se bazează pe reguli, pe umanitate, pe predictibilitate. Iar astăzi, preşedintele Biden şi cu mine am vorbit, în special, despre cum să facem totul pentru a ne asigura victoria comună în acest an în războiul declanşat de Rusia”, a arătat preşedintele ucrainean.

”Trebuie să facem totul să punem capăt agresiunii”

Volodimir Zelenski a făcut apel la implicarea tuturor statelor pentru a ajuta Ucraina să pună capăt unui război început acum nouă ani și reluat în acest an greu, în care s-au sacrificat multe vieți. Liderul ucrainean reamintește necesitatea recuceririi teritoriilor ocupate de ruși, cât și înfrângerea acestora.

„Dezlănţuit în urmă cu nouă ani. Războiul la scară largă este în desfăşurare din februarie anul trecut. Trebuie să facem totul pentru a pune capăt agresiunii ruseşti în acest an, pentru a ne elibera teritoriile încă ocupate şi pentru a garanta o securitate fiabilă pentru ţara noastră şi pentru toate popoarele din Europa care doresc să trăiască în libertate şi pace”, a punctat Zelenski.

În continuare, Zelenski a lăudat colaborarea cu SUA și susținerea acestei țări în războiul cu Rusia, având doar cuvinte de laudă pentru Joe Biden și modul în care cei doi au colaborat.

Liderul ucrainean a mulțumit pentru ajutorul acordat, exprimându-și dorința cu privire la primirea armamentului de care armata ucraineană are atâta nevoie.

„Azi am văzut o astfel de determinare din partea preşedintelui Biden şi a Statelor Unite ale Americii. Şi doresc să îi mulţumesc domnului preşedinte pentru această vizită şi pentru discuţiile – discuţii cu adevărat utile – care au continuat de fapt conversaţia noastră începută la Washington în timpul vizitei mele din decembrie.

Lucrăm la furnizarea de arme cu rază lungă de acţiune şi alte tipuri de arme care nu au fost incluse anterior în pachetele de sprijin. Şi sunt recunoscător pentru un alt pachet care cu siguranţă îi va întări pe băieţii noştri de pe linia întâi”, a spus Zelenski.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Vreme extremă în România. ANM a emis alertă
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Schimbare importantă pe piaţa muncii: Categoriile de activităţi care nu necesită contract | Anunţul Ministerului Muncii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro