Volodimir Zelenski, epuizat și îndurerat din cauza crimelor de război din Ucraina. Pe cine amenință: „Vei avea un loc liniştit pe acest pământ doar când vei fi în mormânt”

Volodimir Zelenski, epuizat și îndurerat din cauza crimelor de război din Ucraina. Pe cine amenință: „Vei avea un loc liniştit pe acest pământ doar când vei fi în mormânt
Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Președintele Ucrainei a transmis un semnal de alarmă și, totodată, un strigăt de disperare în a unsprezecea zi de război ruso-ucrainean. În timp ce țara îi este distrusă, iar soldații și civilii sunt uciși rând pe rând, președintele devenit erou pe parcursul războiului, le-a transmis statelor din Occident un mesaj în care le solicită să înăsprească restricțiile față de Rusia, căci pare că nimic nu o poate opri, în timp ce trupele lui Putin face măcel în continuare. De asemenea, Volodimir Zelenski a transmis că niciunul dintr vinovații acestor atrocități care au loc în Ucraina nu va rămâne nepedepsit.

„Vom găsi fiecare nenorocit care a bmbardat orașele noastre”

Volodimir Zelenski rezistă eroic în fața atacurilor sângeroase care se dau în mai multe orașe importante din Ucraina, el însuși supraviențuind unui număr de trei tentative de asasinare, așa cum a declarat în urmă cu puțin timp.

Afectat de suferința și chinul poporului său, președintele ucrainean le-a promis agresorilor că niciunul nu va scăpa nepedepsit din acestă luptă sângeroasă din care mor mii de oameni nevinovați, amintindu-le astfel că Ziua Judecății va veni.

„Astăzi este o duminică binecuvântată. Dar nu vom ierta sute şi sute de victime. Mii şi mii de suferinţe. Şi Dumnezeu nu va ierta. Nu azi. Nu mâine. Niciodată. Şi în locul celor iertaţi, va fi Ziua Judecăţii.

Îi vom pedepsi pe toţi cei care au comis atrocităţi în acest război. Vom găsi fiecare nenorocit care a bombardat oraşele noastre, oamenii noştri, care au tras cu rachete, care au dat ordine.

Vei avea un loc liniştit pe acest pământ doar când vei fi în mormânt”, a afirmat Zelenski, într-un mesaj pe Facebook, după ce zeci de civili au fost fost atacați cu rachete și uciși în timp ce încercau să părăsească orașele de frica războiului.

„Este o crimă, pur şi simplu o crimă”

Volodimir Zelenski s-a adresat în termeni duri liderilor occidentali care nu au reacționat în urma atacurilor sângeroase ale rușilor asupra mai multor orașe ucrainene, dar și asupra civililor, care au fost uciși în timp ce încercau să părăsească țara.

Președintele ucrainean susține că sancțiunile occidentale pentru Rusia sunt prea blânde, astfel încât, agresorul nu are nicio temere de a comite crime după crime. Mesajul acestuia vine la scurt timp după amenințarea lui Putin cu privire la continuarea războiului, dacă Ucraina nu va înceta să lupte și să accepte condițiile Moscovei.

„Rusia a anunţat că mâine va bombarda întreprinderile noastre din industria de apărare. Cele mai multe dintre ele sunt situate în oraşele noastre, cu civili în jur. Este o crimă, pur şi simplu o crimă. Şi nu am văzut niciun lider mondial reacţionând la asta astăzi, niciun politician occidental.

Gândiţi-vă la sentimentul de neputinţă pe care îl au ocupanţii dacă îşi anunţă atrocităţile din timp! Totul pentru că nu există nicio reacţie. Niciun cuvânt. E ca şi cum toţi liderii occidentali erau plecaţi astăzi. Sper că măcar veţi observa asta mâine şi veţi reacţiona.

O familie de patru persoane a fost ucisă astăzi la Irpen. Un bărbat, o femeie şi doi copii. În drum, când încercau să plece. O întreagă familie. Câte astfel de familii au murit în Ucraina.

Îndrăzneala agresorului este un semnal clar pentru Occident că sancţiunile impuse nu sunt suficiente. Nu se poate ascunde această realitate.

Nu se pot ascunde noile crime din Ucraina”, a declarat preşedintele ucrainean pe Facebook, după ce, cel puțin opt persoane, printre care și patru membri ai aceleiași familii, au fost uciși după ce forțele ruse au bombardat civilii care încercau să fugă din Irpin..

Urmăriți Playtech.ro și pe