Volodimir Zelenski, apel disperat către popor după atacul terorist al Rusiei asupra mall-ului din Kremenciuk: „Vă cer tuturor”

Volodimir Zelenski, apel disperat către popor după atacul terorist al Rusiei asupra mall-ului din Kremenciuk: „Vă cer tuturor
Mall din Kremenciuk atacat de Rusia Sursă poză: (Viacheslav Priadko via AP)

În cursul după-amiazei de luni, Rusia a lansat un atac teribil cu rachetă asupa unui centru comercial din orașul Kremeciuk, din regiunea Poltava a Ucrainei, acolo unde se aflau peste 1000 de civili. La scurt timp după atac, clădirea a fost curprinsă de flăcări, în timp ce oamenii încercau să fugă din calea morții. În timp ce o parte dintre aceștia au reușit să scape teferi, cel puțin treisprezece și-au pierdut viața, iar alți patruzeci au fost răniți, urmând, cel mai probbail, ca numărul deceselor să crească. În urma dovezii clare a crimelor de război dovedite încă o dată de Rusia, Volodimir Zelenski a transmis un avertisment de ultimă oră poporului ucrainean.

Rușii au comis o nouă crimă de război

Un atac absolut înfiorător asupra unui mall plin cu civili a avut loc, ieri după-amiază, atunci când rușii au lansat un atac terorist, cu scopul de a crea teroare și a ucide cât mai mulți oameni. Șeful regiunii Potlava a anunțat că Rusia a comis o nouă crimă de război, numărul morților fiind în creștere.

Kremenciuk este unul dintre cele mai mari orașe industriale ale Ucrainei, nefiind prima oară atacat. Astfel că, la începutul războiului, Rusia a atacat cu rachete și rafinăria de petrol a orașului și alte elemente de infrastructură.

În urma atacului terorist lansat la comanda lui Vladimir Putin, liderul ucrainean a transmis un mesaj extrem de dur prin care condamnă în cei mai duri termeni modul în care Rusia se răzbună pe oameni nevinovați, considerând atacul drept „unul dintre cele mai nerușinate atacuri teroriste din istoria Europei”, potrivit CNN.

În cadrul mesajului postat, luni seară, pe pagina sa de Facebook, Volodimir Zelenski descrie Kremenciuk drept „Oraș pașnic, un centru comercial normal, cu femei înăuntru, copii, civili obișnuiți. Aproximativ 1.000 de oameni se aflau acolo înainte să fie anunțat raidul aerian”, și-a început acesta mesajul.

„Acești teroriști nu au ce căuta pe Pământ”

În continuare, Volodimir Zelenski condamnă existența acestor monștri în lume, sugerând că „numai teroriști complet nesăbuiți, care n-au ce căuta pe Pământ, pot lovi cu rachete un astfel de loc”.

Mai mult, liderul ucrainean este sigur că ținta a fost aleasă special, având în vedere numărul foarte mare de oameni prezent în acel centru comercial.

„Aceasta nu e o lovitură cu rachete din greșeală. Acesta e atac rusesc planificat asupra respectivului centru commercial. Operațiunile de salvare continuă, dar trebuie să fim conștienți că pierderile pot fi semnificative”, a adăugat Zelenski.

În final, acesta transmite un avertisment disperat către poporul său, rugându-l să se păzească și să se ascundă în locuri sigure. Mai mult, oamenii trebuie să fie atenți la semnalul sirenelor de alarmă aeriană, căci rușii sunt capabili de tot ce este mai rău.

„Vă cer tuturor, de câte ori auziți sirena de alarmă aeriană – vă rog, duceți-vă la adăpost. Neapărat. Nu o ignorați. Rusia nu se va da înapoi de la nimic”, a transmis Zelenski.

Vezi imagini video din timpul incendiului tragediei: