Volodimir Zelenski anunță ce compromisuri nu va face niciodată în războiul cu Rusia. Totul e clar acum!

de: Andreea Vînătoru
20 03. 2022

Au trecut 25 de zile de când Ucraina a fost invadată de trupele rusești, iar orașele mari sunt în continuare amenințate de bombardamente armatei lui Vladimir Putin. Mai multe clădiri rezidenţiale au fost lovite şi au luat foc la Harkov, sâmbătă noapte, și cel puțin 260 de civili și-au pierdut viața în urma conflictelor. Între timp, preşedintele Volodimir Zelenski a anunțat că nu va face niciodată anumite compromisuri cu Rusia, pentru a stopa războiul din țara lui.

Ce nu are de gând să facă Volodimir Zelenski nici în ruptul capului, pentru a stopa războiul din Ucraina

Într-un interviu pentru CNN, liderul ucrainean a explicat că are de gând să negocieze cu Vladimir Putin, însă a precizat că Ucraina nu va face compromisuri regionale cu Rusia. Dacă negocierile ar eșua, Volodimir Zelenski este sigur că va începe al treilea război mondial.

Vladimir Putin a cerut recunoaşterea peninsulei Crimeea, anexată de ruşi în 2014, dar și a teritoriilor separatiste din Donbas. În plus, liderul de la Kremlin nu vrea ca Ucraina să fie membră a NATO.

„Există compromisuri pentru care nu putem fi pregătiţi, ca stat independent. Poporul ucrainean a demonstrat asta, nu i-a întâmpinat pe soldaţii ruşi cu buchete de flori, i-a întâmpinat cu curaj şi cu arme în mâini”, a răspuns Zelenski într-un interviu CNN, notează Digi24.

„Nu poţi să faci un preşedinte al unei alte ţări să recunoască ceva prin folosirea forţei. Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Şi cred că, fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a mai completat liderul de la Kiev.

Ce s-ar fi întâmplat dacă Ucraina era membră NATO

Volodimir Zelenski a dezvăluit și faptul că Ucraina nu ar fi fost niciodată invadată de ruși, dacă ar fi fost primită mai devreme în NATO. Cu toate acestea, el a mulțumit ajutorului venit din partea statelor care fac parte din NATO.

„Dacă am fi fost membri NATO, nu ar fi început un război. Aş dori să primesc garanţii de securitate pentru ţara mea, pentru poporul meu”, a mai spus Zelenski.