Vladimir Putin, o nouă amenințare nucleară în plin război. Când va apela la armele nucleare: „Rusia nu a luat-o razna”

Vladimir Putin, o nouă amenințare nucleară în plin război. Când va apela la armele nucleare: „Rusia nu a luat-o razna”
Vladimir Putin, președintele Rusiei

O nouă intervenție a lui Vladimir Putin zdruncină și mai tare neliniștea apărută în Occident, odată cu sosirea iernii și a situației grele din punct de vedere energetic a Ucrainei. Oamenii de acolo au rămas fără curent, căldură și apă caldă, iar supraviețuirea are loc cu eforturi grele. Între timp, Vladimir Putin a afirmat public că „Rusia nu a luat-o razna”, în timp ce a amenințat cu un posibil război nuclear, în anumite condiții.

Cât va dura, de fapt, războiul din Ucraina?

Vladimir Putin a șocat din nou o lume întreagă cu ultimele declarații făcute public. Liderul rus a avertizat cu privire la un posibil război nuclear, subliniind faptul că riscul declanșării unui asemenea conflict „a crescut”. Dictatorul de la Kremlin a recunoscut pentru prima dată că războiul actual din Ucraina se va desfășura pentru multă vreme de acum înainte, fiind de „lungă durată”, subliniind că Rusia își va apăra interesele „cu toate mijloacele necesare”, potrivit Sky News.

În cadrul unei intervenții apărute în direct, la TV, acesta a afirmat clar și răspicat că „Rusia nu a luat-o razna”, avertizând în același timp că „Rusia ia în considerare folosirea armelor nucleare ca răspuns la un atac”.

Vladimir Putin a menționat că Rusia „nu are arme nucleare tactice dispuse în alte țări, precum Statele Unite”, însă nu a pierdut din vedere să afirme că „noi (rușii) avem cele mai avansate arme, dar nu intenționăm să ne dăm mari cu ele”.

Când va apela Vladimir Putin la folosirea armelor nucleare

Vladimir Putin a declarat că Rusia dorește să rezolve conflictul prin folosirea mijloacelor pașnice, însă nu va ezita să folosească orice resursă, dacă va fi nevoie pentru a obține victoria.

„Înainte de toate, ne vom concentra, evident, asupra mijloacelor pașnice (de soluționare a conflictului), dar, dacă rămânem fără opțiuni, ne vom apăra cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a spus Putin.

Liderul de la Kremlin a denunțat poziția pe care Rusia o ocupă în Occident, raportta la cum este tratată de restul țărilor. Acesta a transmis că Occidentul tratează Rusia ca pe „un cetățean de mâna a doua care nu are dreptul să existe”.

În acest momen, războiul din Ucraina a intrat în a zecea lună de confruntări, iar faptul că Putin a menționat că acest conflict va fi de „lungă durată” sugerează că sfârșitul nu se întrevede prea curând.

În cadrul aceleiași intervenții, Vladimir Putin a infirmat posibilitatea celei de-a doua mobilizări, menționând că nu este necesară o suplimentare a armatei ruse. Astfel, din cei 300.000 de rezerviști ruși mobilizați, jumătate au fost trimiși în zona frontului. Dintre aceștia, 77.000 se află deja în unități combatante, iar restul sunt angajați în operațiuni defensive, a dezvăluit însuși Vladimir Putin.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe