Vladimir Putin, la pământ. Fiica aliatului său a murit după ce maşina în care se afla a explodat. Cine era ţinta, de fapt

de: Ștefan R. Apostol
21 08. 2022

Vladimir Putin, la pământ! În aceste zile, la Moscova, gradul de alertă a crescut, în urma unui atentat cu bombă. Conform presei occidentale, în explozie ar fi murit fiica aliatului liderului de la Kremlin, Alexander Dugin. Știrea avea să fie confirmată și de la Moscova, de către Comitetului de anchetă al Rusiei.

Vladimir Putin, la pământ! Fiica ideologului ultranaționalist Alexander Dugin a fost ucisă într-o mașină capcană la periferia Moscovei

Darya Dugina, fiica comentatorului politic rus Alexander Dugin, a murit când mașina pe care o conducea a fost distrusă de o explozie puternică la aproximativ 20 km vest de capitală, în jurul orei locale 21.30.

Potrivit anchetatorilor, explozia a avut loc în apropierea satului Bolshiye Vyazemy, la periferia Moscovei. Martorii au declarat că resturi au fost aruncate peste tot pe șosea în timp ce mașina a fost cuprinsă de flăcări înainte de a se izbi de un gard, potrivit rapoartelor.

„Un dispozitiv exploziv care ar fi fost instalat într-un autoturism Toyota Land Cruiser a explodat cu viteză maximă pe un drum public, iar apoi mașina a luat foc.

Șoferița a murit pe loc. Identitatea persoanei decedate a fost stabilită: este vorba despre jurnalista și politologul Darya Dugina.”, a scris Comitetul de anchetă în raportul său.

Andrey Krasnov, un prieten al Duginei și șeful mișcării sociale Orizontul rusesc, a confirmat informațiile, potrivit agenției de știri Tass. El a spus că bomba ar fi putut fi destinată tatălui ei.

„Acesta era vehiculul tatălui. Darya conducea o altă mașină, dar a luat mașina lui astăzi, în timp ce Alexander a mers pe un alt drum. El s-a întors, a fost la locul tragediei. Din câte am înțeles, Alexander sau probabil ei împreună au fost ținta”, a declarat Krasnov.

Media a mai susținut că Dugin și fiica sa au fost la un eveniment în afara Moscovei și urmau să călătorească împreună. Imaginile care au circulat pe rețelele de socializare păreau să-l arate pe acesta la fața locului.

Oficialii pro-Kremlin au acuzat imediat Kievul pentru explozie

O serie de oficiali pro-Kremlin au acuzat imediat Kievul pentru explozie. Șeful autoproclamatei Republici Populare Donețk, controlată de Rusia, Denis Pușilin, a scris pe canalul său Telegram că Dugina a fost ucisă și a dat vina pe guvernul ucrainean.

„Răufăcători josnici! Teroriștii regimului ucrainean, încercând să îl elimine pe Alexander Dugin, i-au aruncat în aer fiica… Într-o mașină.

Binecuvântată să fie memoria lui Daria. Ea este o adevărată fată rusă!”

Dugin este cunoscut pentru că a dezvoltat o viziune de extremă dreapta despre locul Rusiei în lume. El a fost descris ca fiind un „fascist rus” care a contribuit la modelarea politicii externe expansioniste a lui Vladimir Putin.

Atât Dugin, cât și fiica sa au fost sancționați de Marea Britanie și de SUA pentru că au acționat pentru destabilizarea Ucrainei. În dosarul său, oficialii briatnici au numit-o pe Dugina „contribuitor frecvent și de profil înalt la dezinformarea legată de Ucraina. A pormovat invazia rusă în Ucraina pe diferite platforme online„.

Departamentul Trezoreriei SUA a sancționat-o în calitate de redactor-șef al site-ului United World International, despre care a afirmat că este deținut de Yevgeny Prigozhin, un aliat al lui Putin.

Cine este de fapt ultranaționalistul Alexander Dugin

Influența intelectuală a lui Dugin asupra liderului rus este bine cunoscută de studenții apropiați ai perioadei post-sovietice. Printre aceștia Dugin, în vârstă de 60 de ani, este uneori numit „creierul lui Putin”. Lucrările sale sunt, de asemenea, cunoscute de „noua dreaptă” din Europa. Alexander Dugin a fost o figură de frunte timp de aproape trei decenii, inclusiv în America.

„Produs al declinului sovietic din ultima perioadă, Dugin face parte din lungul și tristul șir de teoreticieni politici care inventează un trecut puternic și glorios, infuzat de misticism și ascultător față de autoritate. Toate au menirea de a explica un prezent eșuat. Viitorul constă în revendicarea acestui trecut de la prezentul liberal, comercial și cosmopolit.

Astfel de gânditori au avut o perioadă de glorie acum un secol, în dezastrul european al Primului Război Mondial: Julius Evola, călugărul nebun al fascismului italian; Charles Maurras, naționalistul francez reacționar; Charles Coughlin, raiderul american de la radio; și chiar autorul unei cărți germane numită Mein Kampf.”, este descris Dugin de presa occidentală.