28 mart. 2022 | 09:39

„Creierul lui Putin” rupe tăcerea despre acțiunile Rusiei în Ucraina: „Un război pentru ordinea mondială, împotriva Occidentului”

Politică
„Creierul lui Putin” rupe tăcerea despre acțiunile Rusiei în Ucraina: „Un război pentru ordinea mondială, împotriva Occidentului”
Vladimir Putin, prșeedintele rus

Filozoful rus, Alexandr Dugin, considerat drept „creierul lui Putin”, a dezvăluit, recent, care este adevăratul scop al invaziei Rusiei în Ucraina. Potrivit omului ale căror teorii despre poziția Rusiei în lume au avut o mare influență asupra lui Vladimir Putin, războiul izbucnit în Ucraina nu are ca țintă direct această țară. Acesta a explicat că operațiunea militară desfășurată de mai bine de o lună în țara vecină are o mare însemnătate pentru marile puteri ale lumii.

„Este un război împotriva Occidentului”

Filosoful și politologul Aleksandr Dugin, în vârstă de 60 de ani, este unul dintre principalii teoreticieni care l-au inspirat pe președintele Vladimir Putin să extindă prezența Rusiei în țările vecine și are o legiune de adepți în Brazilia, dar și diverse legături cu această țară. Numit de mulți „ideologul lui Putin”, acesta este creatorul celei de-a patra teorii politice, în care apără o alternativă la cele trei ideologii care au dominat secolul al XX-lea: liberalismul, comunismul și fascismul.

Potrivit propunerii sale, formulată într-o carte din 2009, subiectul principal al istoriei ar fi poporul, nu individul sau statul. În context european, se reflectă în „eurasianism” și presupune extinderea prezenței Moscovei în toate regiunile de influență istorică a poporului rus, indiferent dacă acestea aparțin altor țări suverane, precum Ucraina.

Recent, Alexandr Dugin a explicat că Rusia nu a izbucnit un război în Ucraina. Acesta spune că principalul obiectiv al acestei acțiuni exercitată de trupele rusești este echilibrarea marilor puteri, deci, mai exact, este vorba despre un război adresat Occidentului, cu operațiuni militare în Ucraina.

„Noi numim aceasta o operațiune militară, nu o numim război, pentru că nu e un război împotriva Ucrainei, este un război împotriva Occidentului, considerăm că acesta este un război pentru ordinea mondială cu mai mulți poli de putere. Este o fază foarte importantă pentru echilibrul puterilor mondiale, este pasajul de trecere de la o putere unică, care stă să se încheie, la un pol pluralist, unde trebuie să fie mai mult de un pol de putere care să decidă destinul spațiului. Aceasta este situația.”, a declarat Alexander Dugin.

Este Ucraina un stat suveran?

Filozoful rus a fost întrebat ce înseamnă pentru Rusia termenul de „operațiune militară”, și de asemenea, dacă Ucraina reprezintă un stat suveran pentru reprezentanții Kremlinului. Potrivit acestuia, Rusia nu va putea reprezenta o putere independent fără cucerirea Ucrainei. Mai mult, Alexandr Dugin acuză liderii politici occidental pentru intervențiile din cadrul acestor operațiuni militare din Ucraina.

„Siținski a declarat că, fără Ucraina, Rusia niciodată nu va putea deveni un pol de putere independent, iar cu Ucraina alături, Rusia poate deveni un pol de putere independent. De aceea, toată această strategie.
Occidentul se face vinovat, prin intervenția liderilor politici occidentali împotriva Rusiei. Aceasta nu era o decizie democratică, prin decizia impusă unui stat, iar după aceasta regimul desfășurat de acest stat a devenit nazist și ultra-naționalist.”, a adăugat filozoful.

Cine se face vinovat în cazul izbucnirii unui război nuclear?

Omul considerat „creierul lui Putin”, a fost întrebat cine se va face vinovat în cazul izbucnirii unui război nuclear. Cu o lipsă a asumării repsonsabilității, filozoful a aruncat vina pe SUA, afirmând că decizia este în mâinile americanilor.

„Statul unde se va decide începerea războiului nuclear va fi responsabil pentru asta. Și asta va însemna sfârșitul întregii umanități. Totul este în mâinile americanilor. Astăzi e important că, dacă războiul nuclear ar putea să înceapă, este responsabilitatea deciziei Statelor Unite, și nu cred că americanii vor lua această decizie.”, a concluzionat omul cu o importanță fantastică în deciziile luate de Putin.

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro