Vladimir Putin, avertismentul care aruncă Occidentul în aer. Cine se află pe lista neagră a Rusiei: „Tot ce este dăunător, va fi respins”

de: Rosu Ioana
07 09. 2022

Vladimir Putin a șocat, miercuri dimineață, cu declarațiile sale făcute în cadrul Forumului Economic din Vladivostok, în contextul războiului din Ucraina. Mai mult, liderul rus neagă orice pierdere suferită de Rusia parcursul campaniei sale militare din Ucriana, crticând în termeni duri sancțiunile impuse țării sale de către Occident, cu scopul de a o exclude din rândul țărilor europene și de a distruge în acleași timp economia globală.

Continentul pe care Vadimir Putin își pune toate bazele

Declarațiile făcute de Vladimir Putin, miercuri, riscă să arunce Occidentul în aer, din cauza avertismentelor ascunse pe care liderul rus le transmite. În timp ce statele occidentale sunt criticate pentru maniera brutală în care au decis să sancționeze Rusia, Vladimir Putin susține că „Asia este viitorul”, îndreptându-și atenția foarte repede către un posibil parteneriat cu China. De asemenea, despre Asia au fost doar cuvinte de laudă, subliniind potențialul continetului de a se dezvolta rapid pentru a-și obține ulterior supremația.

Liderul rus a susținut că SUA și țările occidentale care au ajutat Ucraina în acest război au declarat indirect un război economic țării sale.

„Vorbesc de febra sancțiunilor Occidentului, cu încercarea sa nerușinată și agresivă de a impune modele de comportament altor țări, de a le lipsi de suveranitate și de a le subordona voinței lor. Nu este nimic neobișnuit în acest lucru. Aceasta este politica pe care Occidentul o urmărește în mod colectiv de zeci de ani”, potrivit agenției ruse de presă, TASS.

Acesta a subliniat că dorința Occidentului este aceea de a le impune cu forța tuturor statelor să trăiască după regulile proprii, pe care e schimbă în funcție de interese.

„Țările occidentale se străduiesc să mențină o fostă ordine mondială care le este benefică doar lor, să forțeze pe toată lumea să trăiască în conformitate cu regulile infame pe care ei înșiși le-au inventat și pe care le încalcă în mod regulat, reguli pe care le schimbă în mod constant pentru ei înșiși în funcție de circumstanțele actuale”, a adăugat Putin.

Occidentul, principalul vinovat pentru criza globală cu care ne confruntăm

Vladimir Putin susține că toată criza economică care se resimte în fiecare colt al lumii este provocată de Occident, din dorința de a izola și de a sancționa Rusia, o țară cu extrem de multe resurse naturale de care depindeau multe alte state.

„Încercarea Occidentului de a izola economic Rusia (unul dintre cei mai mari producători de resurse naturale din lume) a propulsat economia globală în ape neexplorate, cu prețuri în creștere pentru alimente și energie”, a mai transmis Putin.

Liderul de la Kremlin a vorbit despre exportul cerealelor din Ucraina, care nu este destinat țărilor sărace, așa cum s-a promis, iar acest lucru va conduce la o criză alimentară fără precedent.

„Încă o dată, pur și simplu au înșelat țările în curs de dezvoltare și continuă să le înșele. Cu această abordare, amploarea problemelor legate de aprovizionarea cu alimente în lume va crește, din păcate. Spre marele nostru regret, acest lucru poate duce la o catastrofă umanitară fără precedent”, a declarat Vladimir Putin, potrivit The Guardian.

Existența Ucrainei, respinsă de Vladimir Putin

În timpul aceluiași Forum, Vladimir Putin susține că Rusia nu a pierdut nimic și nici nu va pierde, în timp ce despre Ucraina susține că este „un regim ilegitim”, fondat după o „lovitură de stat” din 2014.

Liderul de la Kremlin a amintit cu greu despre Ucraina, cu excepția momentului în care a făcut referire la exportul de cereale mincinos. Putin a amenințat Occidentul că va respinge tot ce îi va face rău.

„Nu am pierdut nimic și nu vom pierde nimic. Tot ceea ce este inutil, dăunător și tot ceea ce ne împiedică să mergem înainte va fi respins.

În ceea ce privește ceea ce am câștigat, pot spune că principalul câștig a fost întărirea suveranității noastre, iar acesta este rezultatul inevitabil a ceea ce se întâmplă acum. Situația din prezent va întări în cele din urmă țara noastră din interior”, a mai declarat Vladimir Putin.