06 sept. 2022 | 21:45

„Vedem începutul sfârșitului Federației Ruse de azi. Trebuie să fim pregătiți”. Declaraţiile care prevestesc finalul lui Putin

Politică Externă
„Vedem începutul sfârșitului Federației Ruse de azi. Trebuie să fim pregătiți”. Declaraţiile care prevestesc finalul lui Putin
„Nu se întrevede începutul sfârșitului lui Putin”

Rusia trece în aceste zile printr-o situație fără precedent. Motivul, este decizia lui Putin de invada Ucraina, și sancțiunile occidentale ulterioare. Mulți își pun, în aceste zile, întrebarea ce se va întâmpla cu Federația Rusă la finalul acestui război. Un răspuns pragmatic l-a dat fostul șef al trupelor americane din Europa, Generalul Ben Hodges. „Vedem începutul sfârșitului Federației Ruse așa cum arată astăzi. Trebuie să fim pregătiți”, declară Hdoges. Va fi așa sau nu, rămâne de văzut.

Generalul Ben Hodges: „Vedem începutul sfârșitului Federației Ruse așa cum arată astăzi. Trebuie să fim pregătiți”

Generalul-locotenent în retragere Ben Hodges este cel care a ocupat posturi de comandă în timpul războaielor din Afganistan și Irak. Generalul a făcut această declarație într-un mesaj pe Twitter luni, a relatat site-ul polonez niezalezna.pl.

Vorbind despre războiul din Ucraina, Hodges a declarat:

„Cred că obiectivele de război ale SUA pentru acest conflict ar trebui să includă `de-imperializarea`Rusiei.

Mi se pare că asistăm la începutul sfârșitului Federației Ruse așa cum arată ea astăzi.

Trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru… nu am fost pregătiți pentru sfârșitul URSS., a conchis Ben Hodges.

După ce s-a retras din armata americană în 2018, Hodges este acum asociat cu Center for European Policy Analysis, o echipă de cercetare, potrivit niezalezna.pl. Cu toate astea, deși declarațiille fostului General sunt reale, alții spun că:

„Nu se întrevede începutul sfârșitului lui Putin”

Atunci când sunt analizate comentariile despre Eurasia post-sovietică din surse de limbă engleză și rusă, anumite cuvinte sau expresii ies în evidență ca fiind la modă, care mai târziu dispar. Astfel, RFE a descris la 30 iulie 2022 o „predicție îndrăzneață” a expertului rus Iver Neumann.

Potrivit acesteia Europa asista la „începutul sfârșituluiregimului lui Vladimir Putin. Această afirmație părea una dintre cele mai noi mode care au apărut după decizia lui Putin de a invada Ucraina în februarie.

Afirmația a reapărut pe măsură ce predicția lui Neumann a început să prindă contur în alte medii. Proclamarea începutului sfârșitului lui Putin a fost o tendință cu mult înainte ca trupele sale să mărșăluiască în Ucraina la 24 februarie 2022.

De fapt, cea mai veche astfel de proclamație a fost făcută la 26 octombrie 2002. Este vorba de un articol al sociologului Boris Kagarlitsky, stabilit la Moscova, care se întreba în titlu dacă gestionarea defectuoasă de către autoritățile ruse a crizei ostaticilor de la teatrul Dubrovka din Moscova, în timpul celui de-al doilea an al președinției lui Putin, a însemnat începutul sfârșitului său politic.

În total, există 8 previziuni privind începutul sfârșitului lui Putin făcute între 31 decembrie 1999, ascensiunea lui Putin la președinție, și 30 iulie 2022, inclusiv 22 făcute înainte de invazia Ucrainei și 16 făcute după invazie.

Toți politicienii, experții, autorii și jurnaliștii ale căror previziuni au reapărut, cu excepția unuia, nu au specificat când s-ar putea materializa previziunile lor. Mai mult, niciunul dintre acești prezicători nu a definit cum ar putea arăta „începutul sfârșitului”.

Acest lucru face imposibilă stabilirea faptului că aceste previziuni s-ar putea materializa sau nu. Rămâne de văzut care va fi deznodământul final. Când se va întâmpla asta, încă nu se știe, cu toate previziunile publicate de-a lungul anilor.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată
Click.ro
Șofer român de TIR mort în Belgia după un incident șocant: Un capac de canal aruncat de pe un pod i-a trecut prin parbriz
Digi24
Istoricul Yuval Harari, despre adevăratele intenții ale lui Putin: „Dacă este lăsat, vom vedea din ce în ce mai mulți Putini în lume”
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
EVZ.ro
Adevărul despre Andreea Liptak, după 12 ani! De ce a plecat din televiziune! A fost sau nu dată afară!
Spynews
Schimbare pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Decizia oficială a intrat deja în vigoare
Capital.ro
Horoscop 13 mai 2024. Berbecii vor fi plini de energie și determinare, Racii iau decizii înțelepte
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Noi taxe și impozite pentru români. Ce biruri pregătește Guvernul
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cine este Nemo, artistul elvețian care a câștigat Eurovision 2024. A spart trofeul pe scenă la câteva secunde după ce l-a primit / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro