Vladimir Putin ameninţă Occidentul. Conflict militar direct, la un pas de a se produce

Vladimir Putin ameninţă Occidentul. Conflict militar direct, la un pas de a se produce
Vladimir Putin, noi amenintari la adresa Occidentului

Președintele rus Vladimir Putin ameninţă din nou Occidentul cu un conflict militar direct. Kremlinul a avertizat, azi, Occidentul că există riscul unor confruntări militare directe, motivul fiind atacurile cibernetice lansate asupra Rusiei și care sunt atribuite în principal Statelor Unite şi Ucrainei.

Rusia amenință Occidentul cu războiul. Care este motivul

Ministerul de Externe al Rusiei acuză că infrastructura esenţială a țării şi instituţiile ei sunt vizate frecvent de atacuri cibernetice de care crede că se fac vinovate SUA şi Ucraina.

Astfel, duminică, site-ul ministerului rus al Locuinţelor a fost vizat de un atac cibernetic care a avut ca rezultat apariţia mesajului în limba ucraineană „Glorie Ucrainei”, potrivit Mediafax.

Amenințările Kremlinului

„Să fiţi siguri că Rusia nu va lăsa fără ripostă aceste acţiuni agresive. Toate acţiunile noastre vor fi moderate, punctuale, în conformitate cu legislaţia noastră şi cu dreptul internaţional”, a reacţionat ministerul de Externe de la Moscova, potrivit agenţiei Reuters, acuzând Washingtonul că „reduce deliberat nivelul de utilizare a instrumentelor cibernetice în scop ofensiv”.

„Militarizarea spaţiului informatic de către Occident şi tentativele de a-l transforma într-o zonă de confruntare interstatală au generat creşterea semnificativă a ameninţării unor confruntări militare directe , cu efecte imprevizibile”, mai atrage atenţia Ministerul de Externe de la Moscova.

Ucraina, la un pas de a pierde Severodonețk

Pe de altă parte. forțele ucrainene pierd teren la Severodonețk, în urma unui bombardament rusesc. Cea mai mare parte a orașului este din nou în mâinile rușilor și nu mai este posibilă evacuarea civililor, încă blocați acolo, a anunțat guvernatorul local.

Ucrainenii mai controlează doar periferia, asta însemnând zona industrială. La Severodonețk se duce una dintre cele mai grele bătălii de la începutul războiului din Ucraina. Acolo se decide soarta Donbasului, spune președintele Volodimir Zelenski.

Dacă Rusia va reuși să spargă rezistența ucraineană, va fi mai aproape de a cuceri întreaga regiune, deținută parțial de separatiștii pro-ruși încă din anul 2014. Acum, linia frontului are 500 de kilometri lungime.

Occidentul anunță câți soldați ruși au decedat în războiul din Ucraina

De asemenea, numărul soldaților ruși uciși de când Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina ar putea ajunge acum la 20.000, conform unei evaluări făcute de oficialii din Occident, relatează The Guardian.

„În ceea ce privește decesele în rândul trupelor rusești, cifra noastră este între 15.000 și 20.000 de morți. Au trecut peste 100 de zile ale unui conflict dur, cu decese semnificative de ambele părți. Desigur, se confruntă și cu probleme de moral. Dar ucrainenii luptă pentru patria lor și se află în poziții defensive bine păstrate, așa că au un avantaj față de ruși în acest sens”, a spus oficialul, sub protecția anonimatului.