Vlad Voiculescu, acuzații grave după demiterea din funcție: „Datele pe care se bazau deciziile au fost greșite”

Vlad Voiculescu, acuzații grave după demiterea din funcție: „Datele pe care se bazau deciziile au fost greșite”
Vlad Voiculescu, acuzații grave după demitere Sursă foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a explicat cum se simte după șirurile de evenimente tumultoase care au avut loc în ultima perioada. Acesta a fost demis din funcție, primind acuzații din toate direcțiile. Fostul șef de la Sănătate a declarat că a primit inclusiv amenințări cu moartea, fiind în continuare șocat de toate lucrurile care i s-au întâmplat.

Vlad Voiculescu, șocat de evenimentele din politică

Într-un interviu acordat lui Marius Manole, în cadrul emisiunii „Întrebarea mesei rotunde”, Vlad Voiculescu a răspuns curiozităților mai multor români cu privire la incidentele care au avut loc pe parcursul mandatului său. În cadrul aceleiași intervenții, fostul ministru s-a arătat profund dezamăgit de modul în care premierul a gestionat aceste situații, mai ales că acesta avea o deosebită încredere în Florin Cîțu.

”Sunt obosit și un pic amărât. După ce voi dormi corespunzător, o să văd pe mai departe. Sunt profund șocat de ce s-a întâmplat în ultimele zile. Am fost unul dintre marii susținători a lui Florin Cîțu, mi-am pus mari speranțe la nivel personal și profesional în dumnealui”, a spus Vlad Voiculescu, printre alte răspunsuri.

Acesta a dezvăluit, de aemenea, că a primit amenințări cu moartea, iar că din păcate, Ministerul Sănătății este departe de a decide lucrurile importante care trebuie luate la nivel decisional.

”Ministerul Sănătății trage ponoasele, este ultimul tampon înainte de zid, care încearcă să fie cât de cât eficient. Capacitatea Ministerului Sănătății de a comunica este redusă. Am primit mai multe amenințări cu moartea (..)

De asemenea, oamenii de bună credință care au hotărât să intre în politică sunt trași pe sfoară și dați la o parte”, a adăugat Vlad Voiculescu, la ProTV Plus.

Ce va face de acum înainte Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a readus în discuție și subiectul raportării greșite a cazurilor șo a deceselor, susținând că la un moment dat, aceste date au fost ambulate pentru a da bine.

„Datele pe care se bazau deciziile au fost greșite. Cu stupoare mi-am dat seama în fiecare săptămână că încep ceva este greșit. Fie că indicatorii sunt calculați greșit pentru că au fost aranjați, astfel încât să arate mai bine în anumite perioade, fie că inclusiv numărul de decese nu pare să fie raportat corect”, a dezvăluit acesta.

Întrebat de moderatorul emisiunii ce plănuiește să facă de acum înainte, Vlad Voiculescu a explicat că se va ocupa în continuare de proiectele sale prin care va ajuta oameni cu probleme de sănătate, copii cu cancer, așa cum a făcut în ultimii zece ani.

”Cu orice preț îmi doresc să fac lucruri cu rost, iar rostul este acela de a ajuta, în special în domeniul esențial, cum este cel al sănătății. Toată viața mea, în ultimii 10 – 12 ani, a fost calată înspre oamenii care aveau nevoie de ajutor”, a declarat fostul ministru, potrivit stirileprotv.ro.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI