Vlad Pascu a rupt tăcerea în fața anchetatorilor. A spus totul despre rețeaua de dealeri, printre aceștia și un farmacist de la Spitalul Floreasca, poreclit „Doctorul”

de: Ștefan R. Apostol
07 06. 2024

În cursul zilei de ieri, 6 iunie, au avut loc audierile lui Vlad Pascu, tânărul care a omorât doi tineri în accidentul de la 2 Mai, sub influența drogurilor. Conform informațiilor, se pare că Vlad Pascu a rupt tăcerea în fața anchetatorilor, spunând  totul despre rețeaua de dealeri, printre aceștia și un farmacist de la Spitalul Floreasca, poreclit „Doctorul”, iar ca urmare a acestor declarații reprezentanții spitalului aveau să reacționeze imediat.

La audierile de ieri, Vlad Pascu a rupt tăcerea în fața anchetatorilor

Este unul din cele mai mediatizate procese din ultimii ani, la fel de important, comparativ cu un alt celebru proces „Cazul Caracal”.

Ieri, în fața noului judecător, Claudia Carmen Berevoescu, numită să conducă audierile, Vlad Pascu a rupt tăcerea în fața anchetatorilor, vorbind pentru prima dată despre cei care îl aprovizionau cu substanțe halucinogene, și nu numai.

Din declarațiile acestuia reiese că Vlad Pascu a dat judecătorului o listă întreagă cu nume ale dealerilor care îl aprivizionau cu droguri, printre aceste nume apărând și cel al lui Tudor Duma, cunoscut sub porecla de „Maru”.

Tudor Duma, zis „Maru”, principalul dealer al lui Vlad Pascu

Dar, spre surprinderea celor aflați în instanța de judecată, Vlad Pascu a rupt tăcerea în fața anchetatorilor, precizând că pe acea listă se află și un farmacist, angajat în cadrul Spitalului Floreasca, dându-i doar porecla, Doctorul, și care l-ar fi aprovizionat cu oxycodonă și xanax.

Reprezentanții Spitalului Floreasca au reacționat imediat

Imediat după aflarea acestor informații, tot în cursul zilei de joi, reprezentanți ai instituției spitalicești aveau să emită un comunicat oficial. Din informarea respectivă reiese faptul că nu s-au folosit aceste medicamente în cadrul instituției.

Inclusiv Radu Țincu, șeful Secţiei Clinice ATI2 – Toxicologie din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, conform Digi24, ar fi declarat că nu există o astfel de utilizare în cadrul instituției:

„De când lucrez în acest spital nu a existat oxycodonă achiziţionată de farmacia spitalului. În acest sens, niciodată în spital nu s-a utilizat această substanţă”, a subliniat Radu Ţincu.

Vlad Pascu a spus totul despre rețeaua de dealeri

Din declarațiile date ieri de Vlad Pascu, reiese că acesta a spus totul despre rețeaua de dealeri, inclusiv despre angajatul spitalului bucureștean, precizând că ar fi avut cel puțin 10 grame de metamfetamină, pe care le-a și luat, aduse de numitul Tudor Duma.

În aceeași zi, a mai povestit în depoziția sa Vlad Pascu, ar fi primit de la un alt dealer, aici menționându-l pe farmacistul Spitalului de Urgență Floreasca, Doctorul, cnu mai puțin de 40 de pastile de oxycodină, consumate cu prietenii aflați la acel moment în casa lui Vlad Pascu.

Reamintim că numitul Tudor Duma, alturi de alți doi, frații Ștefan și Costin Constantin, aveau să fie aretați și trimiși în judecată de DIICOT, în luna decembrie a anului trecut, la 5 luni de la accidentul dramatic din 2 Mai, în urma căruia Vlad Pascu avea să omoare doi tineri.