03 iun. 2023 | 11:02

Viteză record pe A3. Şoferul care gonea pe autostradă a uluit poliţiştii, avea şi trei copii în maşină

Știri generale
Viteză record pe A3. Şoferul care gonea pe autostradă a uluit poliţiştii, avea şi trei copii în maşină
Polițiștii au rămas șocați când au văzut că bărbatul avea 3 copii în mașijnă

Spiritul minivacanței de 1 iunie și Rusalii a scos la iveală inconștienta unui șofer, care a prins o viteză record pe autostradă, în Râșnov. Șoferul a fost prins că circula cu 243 de kilometri la oră, deși avea trei copii în mașină. Bărbatul din Buzău a gonit pe sectorul de autostradă A3 din Râșnov cu aproape 250 de kilometri la oră, fără să îi pese că în mașină se aflau trei copii.

Moment de inconștiență pe autostradă

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au avut marea surprindere de a înregistra cu aparatul radar un autoturism care circula cu viteza de 243 de km/h, pe sectorul de autostradă A3, în județul Brașov.

Recordul a fost înregistrat după ce polițiștii Brașoveni au organizat o acțiune pentru a menține climatul de siguranță rutieră pe drumurile publice din județ, având în vedere minivacanța care s-a făcut cu ocazia zilelor dintre 1 Iunie și 5 Iunie, Rusaliile.

Era de așteptat ca oamenii să circule în număr mare spre diferite locații de vacanță, fie litoral, fie munte sau diferite stațiuni turistice. 

Polițiștii au decis să iasă pe străzi pentru a îi sancționa pe cei care ajung să fie inconștienți la volan, punând în pericol propria persoană, dar pe alți participanți la trafic. 

Șoferul a rămas fără permis 4 luni de zile

Șoferul din județul Buzău a fost tras pe dreapta, în timp ce gonea cu aproape 250 de km/h. Polițiștii au rămas șocați când au văzut că în mașină mai erau și trei copii. 

Bărbatul nu doar că a fost amendat, dar i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 120 de zile de la momentul identificării. 

Deplasarea a trebuit să fie continuată de o altă persoană. Legea, care a fost modificată în luna februarie a anului 2023, spune următoarele: 

Suspendarea permisului pentru 120 de zile (4 luni( se aplică pentru abateri: depășirea limitei de viteză cu peste 70 de km/h, fără drept de circulați”. 

Mai exact, legea spune că în momentul în care ai fost prins cu peste 70 de km/h peste viteza legală adaptată la sectorul de drum pe care te afli, polițiștii îți suspendă permisul pentru 4 luni, iar tu nu te mai poți urca la volan. 

În astfel de situații, există doar câteva variante: dacă ai un pasager care are permis, poate prelua el sarcina de a conduce sau poți aștepta pe cineva care să facă asta pentru tine. 

Alternativ, mașina rămâne acolo unde polițistul te-a oprit și o poți recupera doar dacă la volan se urcă cineva cu permis sau dacă o tratezi. 

Parteneri
Ce pensie alimentară plătește lunar Valeriu Gheorghita pentru cei doi copii ai săi din prima căsătorie
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Justin Timberlake, prima dată în România. Unde îl poți vedea
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
A murit marea cântăreață. A plecat să le cânte îngerilor: Va rămâne în inimile noastre
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
DONALD TRUMP a dat LOVITURA! KAMALA HARRIS, în CĂDERE LIBERĂ
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro