Virusolog italian, mesaj categoric pentru cetățeni: „Care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România”

Virusolog italian, mesaj categoric pentru cetățeni: „Care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România”

România a devenit recunoscută pe plan mondial din cauza ratei mici de vaccinare anti-Covid-19 și, implicit, a numărului mare de decese. Din păcate, într-o perioadă extrem de grea, cauzată de pandemie, criza sanitară existentă în țara noastră a îngrijorat statele vecine, care au ajuns să critice dur cetățenii pentru lipsa de implicare și vaccinare. Așa se face că, un virosulog italian care le explica oamenilor despre avanatajele vaccinării a ajuns să facă România de rușine, ajungând să o ofere drept un model negativ.

Avantajele pe care le aduce vaccinul anti-Covid-19 în cazul infectării cu virusul

Virusologul italian Fabrizio Pregliasco a confirmat, recent, că și persoanele vaccinate se pot infecta cu noul coronavirus, însă încărcătura virală a acestora va fi mai redusă, iar riscul de contagiozitate va fi mai mic, persoanele vaccinate și infectate transmițând virusul de 20 de ori mai puțin, potrivit Corriere della Sera.

Acesta a explicat că adevăratele beneficii se observă negru pe alb în statistici, certând cetățenii italieni care încă manifestă reticență în fața vaccinării anti-Covid-19. Mai mult, acesta i-a întrebat retoric ce alternativă au la vaccinare, iar dacă nu au niciuna, expertul le-a recomandat să vină în România, reieșind că în țara noastră se practică această alternativă „de a nu face nimic” pentru combaterea pandemiei.

”Mai simplu spus: un vaccinat infectează de douăzeci de ori mai puțin decât un nevaccinat. Deci, din nou, beneficiul se vede în statistica generală, nu vom înțelege asta dacă ne uităm la un singur caz. Și atunci care este alternativa la vaccinare, să nu faci nimic? Dacă da, zboară în România!”, a îndemnat președintele Asociației Naționale de Asistență Publică.

“O persoană nevaccinată are cu 14 mai multe șanse să ajungă la Terapie Intensivă”

Profesorul a negat ipoteze precum acelea că vaccinul favorizează mutațiile virusului. Acesta a subliniat că cele mai importante măsuri de prevenție, pe lângă vaccinare, rămân purtarea măștii, distanțarea socială și regulile de igienă. Acesta a tras un semnal de alarmă privind riscul uriaș pe care îl are o persoană nevaccinată să ajungă la ATI.

„Se știe că vaccinul nu este panaceul, se știe că nu protejează 100% de virus, se știe că persoanele vaccinate riscă oricum să contracteze boala, uneori grav. Știm însă și că după două doze protecția împotriva Covid este de 80%, dar scade după 6 luni la 55%, motiv pentru care este necesară o a treia doză. Puterea vaccinului e arătată de statistici: o persoană nevaccinată are cu 14 mai multe șanse să ajungă la Terapie Intensivă decât una vaccinată. Nu mi se pare „avantaj” deloc mic”, a adăugat Pregliasco.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI