Virusul periculos care amenință omenirea. Medicul care a descoperit Ebola face dezvăluiri șocante

de: Dumitrache Diana
07 01. 2021

În 2020, COVID-19 a făcut ravagii în întreaga lume, însă acesta nu pare să fie finalul coşmarului. Medicul care a descoperit Ebola face dezvăluiri şocante despre ce va urma. Un nou virus periculos ameninţă omenirea!

Un nou virus pune în pericol întreaga lume

Jean-Jacques Muyembe Tamfum, medicul care a descoperit Ebola în 1976, face dezvăluiri şocante despre un virus periculos care ameninţă omenirea. Deşi întreaga lume îşi pune acum speranţa că totul va reveni la normal după vaccinarea anti-covid-19, se pare că lucrurile nu se îndreaptă într-o direcţie prea bună. Doctorul din Congo crede că viitoarele pandemii ar putea fi chiar mai grele decât cea de coronavirus de anul trecut.

“Trăim într-o lume în care vor apărea noi agenți patogeni. Iar asta este o amenințare pentru umanitate”, a declarat acesta, conform CNN.

Declaraţiile sale vin în contextul în care în oraşul Ingende (Congo) o pacientă a ajuns la spital cu simptome asemănătoare celor date de Ebola. Testele făcute de medici, însă, demonstrează că ar fi vorba despre o altă boală, necunoscută până acum. Cercetătorii au numit-o “Boala X” şi se tem că aceasta ar putea fi una chiar mai gravă decât Ebola.

Mai mult, Muyembe a avertizat că multe boli care se transmit de la animale la oameni vor invada lumea întreagă cât de curând. Rabia, boala Lyme, febra galbenă şi chiar HIV sunt virusuri care au afectat oamenii din cauza rozătoarelor sau a insectelor şi au produs epidemii sau pandemii.

De vină pentru această situaţie gravă ar fi dezastrul ecologic, spun specialiştii. Practic, habitatele animalelor dispar odată cu vieţuitoarele iar în locul lor rămân şobolanii, insectele sau liliecii, fiinţe care transmit tot felul de maladii oamenilor.

Cum a fost descoperită Ebola

În 1976, o boală misterioasă provoca hemoragii grave și ucidea aproximativ 88% dintre pacienți, motiv pentru care Jean-Jacques Muyembe Tamfum a trimis fiole de sânge care să fie analizate în Statele Unite ale Americii şi în Belgia. Medicii au descoperit astfel un virus în formă de vierme pe care l-au numit “Ebola”, după râul aflat în apropierea focarului.

Cu o rată de letalitate de până la 90% la om, Ebola înregistrează cea mai mare mortalitate într-o boală infecțioasă, cu excepția rabiei. Ceea ce face ca acest virus să fie periculos este faptul că încă nu există un tratament specific împotriva febrei hemoragice.

Cât despre gazdele naturale ale virusului care a făcut ravagii în 2014, în Africa, acestea ar fi liliecii frugivori, au mai explicat oamenii de ştiinţă.