25 iun. 2020 | 08:20

Virgil Musta, previziuni sumbre după pelerinajul miilor de credincioși la Suceava: „Vă dați seama câte cazuri ar putea să apară după o astfel de acțiune”

Sănătate
Virgil Musta, previziuni sumbre după pelerinajul miilor de credincioși la Suceava:
Virgil Musta, previziuni sumbre după pelerinajul miilor de credincioși la Suceava: "Vă dați seama câte cazuri ar putea să apară după o astfel de acțiune"

Momente de necrezut au fost surprinse ieri pe străzile din Suceava, după ce mii de credincioși au participat la pelerinajul cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou. În ciuda faptului că acest județ reprezintă cel mai mare focar de infecție din România, autoritățile au permis adunarea unui număr exagerat de mare la un loc, fără a se ține cont de măsurile de prevenție.

Pelerinaj cu mii de credincioși în Suceava, cel mai mare focar de infecție din România

În contextul pandemiei de COVID-19 și al creșterii alarmante a numărului de cazuri, în România au loc manifestații credincioase menite să adune mii de români laolaltă. Acesta a fost și cazul pelerinajului care a avut loc la Hramul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava.

Încă de la primele ore ale dimineții, sfintele Moaște au fost scoase din biserică și au fost depuse în baldachinul special amenajat din curtea Mânăstirii Sfântul Ioan din Suceava unde pelerinii au putut participa la slujbă.

Înainte de eveniment, reprezentanţii bisericii au dat asigurări că s-au luat luat toate măsurile de prevenție pentru ca regulile impuse în starea de alertă să fie respectate. Circuitul a fost organizat împreună cu Poliția Locală și cu Jandarmeria, tocmai pentru a fi asigurată respectarea acestor măsuri, dar din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Miile de credincioși nu au respectat distanțarea socială de 1,5 metri și nici nu au purtat măști.

De la Mănăstirea Sf. Ioan, mașina cu moaștele Mucenicului a trecut pe la Biserica Sfânta Înviere, Biserica Domnițelor, apoi a coborât la Biserica „Sfântul Gheorghe” Mirăuți, la Biserica „Sfântul Dumitru”, apoi la Biserica „Sfântul Nicolaie”, la Catedrala „Nașterea Maicii Domnului”, Biserica „Sfânta Vineri”, la Spitalul Județean Suceava și apoi la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Virgil Musta, avertisment îngrijorător

Într-o intervenție la Antena3, medicul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, a atras atenția vizavi de pericolul la care mii de români sunt expuși în contextul unor asemenea adunări. Medicul care a vindecat cei mai mulți pacienți infectați cu COVID-19 nu judecă implicarea acestor oameni la aveniment, însă nu aprobă lipsa măsurilor d eprevenție care poate conduce la infectări în masă.

Este una dintre situațile în care trebuie să fim foarte înțelepți și să avem grijă să nu ne contaminăm. Aceste adunări trebuie să avem grijă să nu devină un focar de contaminare și de infecție. Eu susțin ideea ca oamenii să aibă libertate și să poată participa la aceste evenimente creștine.

Dar ele trebuie să se desfășoare cu respectarea regulilor, care sunt foarte simple. E vorba de o distanțare socială și de purtarea măștii pentru că așa se transmite virusul. Dacă printre enoriași sunt persoane contaminate, vă dați seama câte cazuri ar putea să apară după o astfel de acțiune. Sunt factori de risc. Orice adunare în care nu se respectă distanțarea socială și purtarea măștii reprezintă risc pentru contaminare.

În acest moment, suntem într-o fază ascendentă după primul val, în loc să mergem descendent în continuare. În anumite zone ale țării apar aceste focare. Trebuie să fim prudenți ca să nu apară atâtea cazuri. Sunt zone din țară unde sistemul de sănătate nu mai face față, spitalele sunt pline și se fac transferuri la alte spitale”, a spus medicul la Antena 3.

Vezi imagini video de la pelerinajul cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou:

Sursă: Monitorul de Suceava

Procesiune Sf. Ioan cel Nou

Publicată de Monitorul de Suceava pe Miercuri, 24 iunie 2020

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Trei zodii, weekend agitat. Vin probleme peste probleme
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Capital.ro
Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur explică motivul pentru care se circulă extraordinar de bine
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
România, OBLIGATĂ să mărească taxele și impozitele. Ce biruri li se mai pun românilor
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro