Virgil Musta, previziune înfiorătoare pentru români: „Vom ajunge într-o situație critică, așa cum a fost în Spania, Franța Italia”

Virgil Musta, previziune înfiorătoare pentru români:
Virgil Musta, previziune înfiorătoare pentru români: "Vom ajunge într-o situație critică, așa cum a fost în Spania, Franța Italia"

Medicul de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, a vorbit în cursul zilei de ieri despre condițiile în care va începe școala, subliniind principalele aspecte de care trebuie să țină cont autoritățile și cetățenii. Acesta avertizează că este nevoie urgentă de prevenire a bolii, altfel riscăm să ajungem în situații foarte grave, asemeni Spaniei, Italiei și Franței.

„Trebuie evaluat riscul în familie”

Doctorul Virgil Musta afirmă faptul că pentru a reîncepe școala în siguranță este nevoie de evaluarea situației epidemiologice la nivel de școală, dar în egală măsură, este vital să fie evaluat riscul fiecărei familii cu privire la dezvoltarea unor boli severe sau grave în contextul unei posibile infectări cu COVID-19.

„Putem pleca de la premisa că vor fi focare în școli. Important este să se evalueze riscurile la nivelul fiecărei școli, dar mai important este să se evalueze riscul în familie de a se produce boli severe sau grave.

Aici e cheia. Dacă copiii vor face forme asimptomatice sau ușoare, să se analizeze dacă nu au factori de risc în familie„, a dezvăluit acesta, potrivit Digi24.

“Soluția este să prevenim îmbolnăvirea”

Managerul Spitalului “Victor Babeș” povestește că spitalul în care lucrează este aproape plin, însă medicii încă fac față numărului impresionant de pacienți. Acesta îi sfătuiește pe cetățeni să respecte regulile de igienă și de distanțare pentru a preveni tansmiterea comunitară într-un ritm rapid.

Potrivit acestuia, până la apariția unui vaccine salvator, prevenția este singura cale de scăpare pentru a nu urma exemplele țărilor grav afectate de pandemie.

În situația de față, până să avem un vaccin, soluția este să prevenim îmbolnăvirea, astfel încât numărul de cazuri să nu fie foarte mare. Altfel, vom ajunge într-o situație critică, așa cum a fost în Spania, Franța Italia, care, chiar cu un sistem medical performant, nu au făcut față numărului foarte mare de solicitări„, a concluzionat medicul.