06 iul. 2020 | 11:29

Virgil Musta, despre pericolul la care sunt expuși milioane de români: „Acești pacienți vor reprezenta focare de contaminare”

Știri generale
Virgil Musta, despre pericolul la care sunt expuși milioane de români:
Virgil Musta, despre pericolul la care sunt expuși milioane de români: "Acești pacienți vor reprezenta focare de contaminare"

În contextul actual al României, medicii trag un mare semnal de alarmă cu privire la focarele care vor apărea în țară, în urma nerespectării regulilor de către cetățeni. Unul dintre aceștia este medicul Virgil Musta care confirmă că libertatea cetățenilor ignoră orice măsură de prevenție.

Mesajul medicului Musta către români

Șeful de secție al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” trage un semnal de alarmă asupra comportamentului neobișnuit manifestat de români. Dacă până în urmă cu puțin timp medicul Virgil Musta le aducea laude românilor pentru respectarea regulilor, astăzi îi mustrează pentru nerespectarea lor.

Acesta a vorbit despre neîncrederea oamenilor față de existența virusului și implicit, despre nerespectarea regulilor care ar evita transmiterea lui.

Sursă foto: Antena3

„Eroul în halat alb”, așa cum a fost numit medicul care a salvat printre cei mai mulți pacienți infectați cu COVID-19, afirmă că persoanele care nu vor respecta regulile de izolare și carantină, indiferent de decizia CCR, riscă să devină focare de infecție pentru toți ceilalți cetățeni.

Atâta timp cât lumea a început să nu mai respecte, să nu mai creadă în existența virusului, așadar libertate dar fără restricții, există riscul să se reactiveze pandemia și să apară focare. Pe acest fond de creștere a cazurilor a intervenit și decizia Curții Constituționale, iar dacă pacienții nu respectă regula de izolare și nu au responsabilitate vor reprezenta focare de contaminare pentru alții”, spune Virgil Musta, potrivit radiotimisoara.ro.

Potrivit acestuia, la spitalul Victor Babeș din Timișoara mai sunt internați 20 de pacienți, după ce în ultimele ore trei pacienți au solicitat externarea.

Raed Arafat, despre suplimentarea locurilor la Terapie Intensivă

Asemeni medicului Virgil Musta, șeful DSU trage un mare semnal de alarmă cu privire la creșterea explozivă a numprului de cazuri, dar și a aglomerării la Terapie Intensivă. El le reamintește cetățenilor cum să se protejeze pe ei și pe cei dragi, respectând niște reguli simple, dar esențiale.

La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini. Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut.

Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme. Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a declarat Raed Arafat, potrivit romaniatv.net.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Cum să scapi de riduri cu ajutorul bananelor. Vei avea o piele perfectă, ca de porțelan
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Loc unic în România. Singurul lac unde crește nufărul termal
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
TOATĂ ROMÂNIA se schimbă din temelii. Vestea a fost dată chiar astăzi, 10 MAI: Nu mai putem continua aşa
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Afecțiunea care se răspândește sever. Un miliard de persoane o au în prezent
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro