Viorica Dăncilă mai face o gafă. Cum a vorbit despre „România românească”

Autor: Claudiu Surmei - 16:03, 18 apr. 2019
Viorica Dăncilă mai face o gafă

Viorica Dăncilă a mai făcut o gafă. În ședința de Guvern care a avut loc joi, 18 aprilie, primul-ministru a vorbit în deschidere despre economie. La un moment dat s-a încurcat, în momentul în care a spus „România românească.” Dăncilă a revenit ulterior și s-a corectat. Era vorba despre „economia românească.”

Dăncilă a susținut că România a înregistrat în lunile ianuarie și februarie un nivel record al investițiilor străine directe, care au depășit un miliard de euro

„În continuare aş dori să punctez câteva date care dovedesc faptul că economia României se află pe un trend ascendent  şi va continua ritmul de creştere. Ţara noastră a înregistrat în primele două luni un nivel record al investiţiilor străine directe, depăşind 1 miliard de euro, cel mai ridicat nivel după criza economică. (…) De asemenea, exportul de servicii din această perioadă s-a majorat cu aproape 600 milioane euro, respectiv cu 17,5%, ceea ce înseamnă un surplus comercial de 1,3 miliarde euro”, a spus premierul României.

Viorica Dăncilă, gafă în deschiderea ședinței de Guvern

Primul-ministru a continuat să vorbească despre realizările economice ale României, dar a dat-o în bară la un moment dat, când în loc să spună „economia românească”, a spus „România românească.”

„În legătură directă cu evoluţia bună a economiei este şi faptul că în februarie România s-a plasat pe locul 2 la nivel european în ceea ce priveşte lucrările în construcţii. Toate acestea sunt date care confirmă măsurile bune pe care guvernul PSD-ALDE le-a luat şi în acelaşi timp arată că România românească… economia românească se dezvoltă pe o bază sănătoasă”, a declarat Viorica Dăncilă în deschiderea ședinței de Guvern.

De la ședință a lipsit ministrul Justiției, Tudorel Toader. El a fost înlocuit de secretarul de stat din Ministerul Justiţiei Mariana Moţ. Viorica Dăncilă a trimis miercuri seara la Cotroceni cererile de revocare din funcţie a Rovanei Plumb, Nataliei Intotero şi a lui Tudorel Toader.