Viorica Dăncilă, după ce ALDE a anunțat retragerea de la guvernare: „PSD merge înainte”

de: Claudiu Surmei
26 08. 2019

Viorica Dăncilă a oferit prima reacție după ce ALDE a anunțat că se retrage de la guvernare. Premierul României a anunțat că PSD va rămâne la guvernare și că nu înțelege decizia membrilor ALDE.

Viorica Dăncilă: „PSD rămâne la guvernare”

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, luni, că ALDE se retrage de la guvernare. Șefii filialelor și conducerea centrală au decis să facă o alinață cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta. Miniștrii ALDE își vor depune demisiile marți, iar Tăriceanu va demisiona de la șefia Senatului la începutul sesiunii parlamentare. Viorica Dăncilă a oferit prima reacție la scurt timp după anunțul făcut de liderul ALDE.

„În unanimitate, colegii au susținut că trebuie să continuăm guvernarea. Avem responsabilitate pentru cei care ne-au votat în 2016, pentru programul de guvernare, pe care ni l-am asumat-o cu ALDE, dar pe care trebuie să îl ducem singuri mai departe.

Vom numi miniștri interimari până vom face alte numiri în Guvern. Este o decizie de neînțeles din partea ALDE, am încercat să înțelegem ce stă în spatele deciziei. Nu putem vorbi de restructurare, de un nou program de guvernare, acesta e programul cu care am venit în fața oamenilor. Înțelegeam dacă ieșeau din coaliție pentru a-l susține pe domnul Tăriceanu, pentru a ridica partidul în sondaje, dar nu este vorba de acest lucru.

Vom folosi toate pârghiile, astfel încât PSD să își ducă la capăt programul pe care l-a promis cetățenilor. Avem CEx național la sfârșitul săptămânii și vom decide atunci toți pașii pe care îi va face PSD. Vom încerca negocieri pentru o majoritate în Parlament. Nu pot să vă spun acum punct cu punct ce vom face, dar vom folosi toate pârghiile pentru a duce la capăt programul de guvernare”, a declarat premierul României.