Violeta Alexandru, declarație șoc după întâlnirea cu muncitorii români umiliți de nemți: „Nu accept îndrumări ‘de bine’ de la nimeni”

Violeta Alexandru, declarații neașteptate după vizita în Germania. Ce a discutat cu muncitorii români batjocoriți de nemți

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, aflată în Germania, a mers în vizită de la Berlin la Bonn, pentru a discuta direct cu angajaţii români nemulţumiţi de condiţiile de muncă din Germania. În urma verificării făcute personal, Violeta Alexandru a descris situația întâlnită acolo.

Violeta Alexandru a mers în vizită la românii din Bonn

În cursul zilei de ieri, mai mulți muncitori români au protestat în orașul german Bonn vizavi de abuzurile angajatorilor nemți față de drepturile și libertățile angajaților români. Aceștia s-au plâns de condițiile rele de cazare, de mâncarea proastă și de salariul cu mult mai mic față de cel promis. Mai mulți zeci de români au plecat la pas prin orașul german, având ca destinație Consulatul României. Aceștia au protestat în fața instituției, acuzând autoritățile că își bat joc de ei.

În cursul serii de ieri, ministrul Muncii a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care a transmis asigurări că situația românilor din Germania este rezolvată, aceștia beneficiind de condiții mult mai bune de acum înainte.

De la Berlin, după două zile în fermele din zonă alături de români şi în discuţii terminate cu angajamente clare din partea miniştrilor germani pe care i-am văzut, m-am urcat în maşină şi am plecat la Bonn. (…) Am ajuns la Bonn. Aici unde mi-au fost semnalate probleme. Cea mai bună sursă de informare – direct de la oameni. Cea mai bună abordare: răspuns prompt şi rezolvate problemele, pentru ca toţi românii care muncesc în Germania să lucreze liniştiţi, sănătoşi şi încrezători în angajatorii germani serioşi„, a transmis Violeta Alexandru, pe Facebook.

Cum vor fi tratați românii aflați la muncă în Germania

Ministrul Muncii dezvăluie că a reușit prin intermediul acestei vizite să asigure un trai mai bun pentru muncitorii români. Violeta Alexandru susține că aceste zile petrecute în Germania au fost foarte solicitante, dar cu rezultate pe măsură, motiv pentru care nu acceptă să primească sfaturi de la nimeni.

Ştiu bine ce rezultate am obţinut în aceste zile la Berlin pentru că am fost ascultată şi respectată de miniştrii germani, am trecut prin tot ceea ce este important pentru munca românilor de aici. Intenţia mea este să tratez şi eu cu respect colaborarea de lungă durată între România şi Germania.

Ştiu că multe lucruri se vor rezolva imediat, pentru altele (care vin din spate, nerezolvate) avem un plan de lucru, eu şi inimstrul Muncii Hubertus Heil. Vom face ceea ce ne-am angajat să facem pentru români şi vom evalua stadiul măsurilor cu proxima vizită în România pe care Ministrul Muncii din Germania a decis, după discuţia noastră, să o facă în doar câteva luni la Bucureşti.

Ştiu bine care sunt rezultatele acestor două zile pline, rezultate care se vor vedea în condiţiile de muncă, dar şi în promptitudinea cu care se vor verifica sesizările oricărui muncitor – inclusiv român care lucrează în Germania. Zile în care nu am stat o clipă degeaba. Ştiind cum s-a muncit în aceste zile, nu accept îndrumări ‘de bine’ de la nimeni”, a transmis Violeta Alexandru

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI