13 oct. 2023 | 10:24

Vine un val de aer polar în România. Când ninge în țară, anunțul meteorologilor ANM

Vremea Meteo
Vine un val de aer polar în România. Când ninge în țară, anunțul meteorologilor ANM
Meteorologii ANM anunță extinderea unui val de aer polar asupra României. Cum se va schimba vremea în următoarele săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță extinderea unui val de aer polar și asupra teritoriului României. În următoarele zile, vremea se va răci, iar temperaturile vor atinge în unele zone chiar și valori negative. Când va ninge în țară, potrivit prognozei meteo actualizate.

Val de aer polar asupra României

În ultimele zile, în multe teritorii din România, vremea s-a răcit. Temperaturile au suferit variații considerabile, iar potrivit prognozei meteo actualizate, nu se anunță perioade calde în viitorul apropiat. Meteorologii ANM spun că un val de aer polar se extinde și asupra țării noastre.

O masă de aer rece din nordul continentului se extinde și asupra României. Astfel, vremea va intra într-un proces accentuat de răcire, ce se va resimți în toată țara, inclusiv în teritoriile din sud. Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei perioade.

Când va ninge în zonele de munte

Vremea va fi foarte rece în jumătatea de nord a țării, unde se vor înregistra și cele mai scăzute temperaturi. În zonele de munte vor avea loc precipitații, ce vor lua forma lapoviței și a ninsorilor chiar zilele viitoare. Și în regiunile montane, temperaturile vor fi mai scăzute decât de obicei.

În weekend și săptămâna viitoare, 16-23 octombrie 2023, se vor remarca primele scăderi ale valorilor termice. Maximele se vor încadra între 6 și 18 grade Celsius, potrivit anunțului făcut de meteorologi la Observator. La munte vor fi temperaturi cuprinse între -5 și -3 grade Celsius, iar pe litoral în jur de 9.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

În săptămâna 16-23 octombrie 2023, vremea se va răci semnificativ. În zonele de munte va ninge și este foarte posibil ca, odată cu intensificarea vântului, să ia naștere viscole. Temperaturile vor atinge, așa cum am precizat anterior, valori negative.

„Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile nordice”, au anunțat meteorologii ANM.

Prognoza meteo pentru final de octombrie

În nord-vestul țării, regimul pluviometric va fi local deficitar. În restul teritoriilor însă, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, în mod deosebit în extremitate de sud a țării. Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval, în toate regiunile.

Citește și: Meteorologii ANM, anunț despre prima zăpadă în București. Când se aștern fulgii de nea

Ultima săptămână din octombrie 2023 va fi la fel, cu excepția faptului că regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă a anului, potrivit meteorologilor ANM.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
Elveția a câștigat Eurovision 2024, ediție controversată din cauza războiului din Gaza. Nemo a spart trofeul iar publicul a huiduit EBU
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Mulți oameni nu respectă aceste reguli. Ce trebuie să faci înainte de analize
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Duminica Tomii, sărbătoarea care încheie Săptămâna Luminată. Tradiții și obiceiuri respectate în ziua de 12 mai
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
Regula 30-30-30-10 a banilor. Ne mărește pensia și veniturile
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro